Postřik Calypsem 480 SC
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 192.76 (?), 13.5.2014 6:29, zobrazeno: 9696x
Zdravím, zajímalo by mne, kdy přesně postříkat jabloně tímto přípravkem - proti 1. generaci obaleče jablečného. Zahrada je kolem 300m.n.m a nejbližší met. stanice ukazují SET : Seč : 84%, Svratouch 36%. Zavěšení lapačů má být při 83°C a počátek letu motýlů při 115°C. Feromonový lapač jsem nesehnal. Kdy to tedy daným přípravkem postříkat aby to bylo nejefektivnější?
Jedná se o systematický insekticid - stačí ty stromy stříkat dejme tomu menší davkou než např. broskvoně kuprikolem? - kde se musí ten strom pořádně omýt.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.76 (?), 13.5.2014 11:55
Díky za vysvětlení.
Zahrada je v Chrasti u Chrudimi 300mnm a nejbližší met. stanice na webu AMS jsou: Svratouch 655mnm od Chrasti 21km a Seč 532mnm je od Chrasti taky 21km. Mám z těch dvou údajů udělat nějaký průměr nebo jakou u nich se mám řídit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.85 (?), 31.5.2014 15:53
Při dnešní prohlídce zahrady jsem narazil na pár červivých jablek. To už je to obaleč jablečný?? Chtěl jsem to stříkat calypsem 480SC a tam píšou, že nejpozději ve fázi černé hlavičky. Sledoval jsem meteostanici v Jičíně cca 300m.n.m. což odpovídá nadm. výšce mé zahrady. A tam podle toho vývoje teplot odhadem je tak 14dní čas do postříku klasickými insekticidy. Těch červivých jablíček bylo fakt poskromnu ale zdá se mi to divné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 192.76 (?), 2.6.2014 6:26
Díky za info. Ten AMS -SET je opravdu nějaký zpožděný. V jakém stádiu jsou tak přibližně ty obaleči u mne? 300m.nm, Pardubický kraj. Jde mi o to, že ještě nemám posekanou zahradu, takže to stříkat zatím nemohu. V návodu na Calypso 480SC je že se to dá ošetřovat nejpozději když má housenka černou hlavičku. Prohlížel jsem stromy, a zatím kromě těch pilatek všechny jablka v pořádku, největší plody mají zatím asi velikost vlasškého ořechu. Tedy by mělo být ještě dost času. Není to ale tak, že čím déle to postříkám, tím to bude néně účinné? Díky za info.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|