Pomoc - zničený kmínek
|
|
 |
 |
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 224.54 (?) 26.4.2012 22:31
Neviem posúdiť, do akej miery sú naše rady pre Vás cenné, ale je sympatické a milé, Martine, že nám za snahu poradiť slušne ďakujete. Skúšal som v minulosti čiernu netkanú textíliu okolo viniča a na nej vrstvičku pôdy. Životnosť tejto fólie je rozhodne viac ako 3 roky. Výsledok bol ten, že vinič sa dusil, zoslábol, na jar ho dorazili roztočce. Odkedy zas nechávam voľnú pôdu, je po problémoch. Textília môže byť dobrá okolo jahodníka. V mojej záhradke som ju nechal už iba okolo kanadských čučoriedok- kvôli udržaniu vlhkosti, na nej je vrstva borového mulču a navrchu kvôli kosom sieťka prisponkovaná k drevenému rámiku. Funguje to už niekoľko rokov, ale pri jarnom hnojení je dosť problém, dostať sa s hnojivom pod fóliu. Keď si porovnáte tento systém s čiernym úhorom, prídete k záveru, že klasika je predsa len stará dobrá osvedčená klasika.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
valecekm - (15) - 155.190 (?), 26.4.2012 16:44
No na zahrade je zhruba 24 stromů, či stromků zatím no a nepočítám nové zasazené malé stromečky(výška tak 35cm max), takže kdyby se měli všechny ujmout a být z ních snad dobré stromy, tak něco kolem 30-35 max asi... No ale pravděpodobně jim obětuji čas a nechám mísu tedy holou a nebo mě napadá ještě myšlenka s netkanou černou textilií?...
Jinak kol kolem dokola na zahradě 1 meruňka, 2 hrušky, 2 třešně, od zítřka 2 višně, 3 jabloně, 2 ořešáky, 1 dřiňka, 1 zelenče, 2 staré švestky, 2 durancie, 6 dalších trnek(nevím jaké) a další spousta drobotiny švestek, kterou čeká roubování až zesílí a taky se musejí dát všechny stromky dokupy prvořadě.
Osobně si myslím, že půda není špatná, žádný jíl a můžete kopat hluboko jak chcete, teda aspoň v rozumných mezích.
Abych to tedy nezamluvil, tak co si myslíte o té textilii, mohla by být vhodná(pozn. práce se neštítím, takže klidně i holé ovšem ne veškerý volný čas si mohu dovolit věnovat zahradě)? Odpověď možná nejen pro mě, ale i pro jiné co si to někdy přečtou.
Jinak všem ještě jednou mockrát děkuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 224.54 (?), 26.4.2012 22:31
Neviem posúdiť, do akej miery sú naše rady pre Vás cenné, ale je sympatické a milé, Martine, že nám za snahu poradiť slušne ďakujete. Skúšal som v minulosti čiernu netkanú textíliu okolo viniča a na nej vrstvičku pôdy. Životnosť tejto fólie je rozhodne viac ako 3 roky. Výsledok bol ten, že vinič sa dusil, zoslábol, na jar ho dorazili roztočce. Odkedy zas nechávam voľnú pôdu, je po problémoch. Textília môže byť dobrá okolo jahodníka. V mojej záhradke som ju nechal už iba okolo kanadských čučoriedok- kvôli udržaniu vlhkosti, na nej je vrstva borového mulču a navrchu kvôli kosom sieťka prisponkovaná k drevenému rámiku. Funguje to už niekoľko rokov, ale pri jarnom hnojení je dosť problém, dostať sa s hnojivom pod fóliu. Keď si porovnáte tento systém s čiernym úhorom, prídete k záveru, že klasika je predsa len stará dobrá osvedčená klasika.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |