Neznámé nebo známé jablko?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Rony - Diamantový Zahrádkář (1084) - 175.250 (?), 7.10.2010 14:35, zobrazeno: 11601x
Uvítal bych typ na zobrazenou odrůdu jablek, protože vůbec nevím co by to mohlo být. Je to strom stáří asi 20 - 25 let, který rodí na poměrně tenkých větvích, tak nějak jak Jonathan. I přes to, že rok byl výjimečně špatný, tak není patrna nějaká významnější strupovitost. Už teď se dá jíst i když ještě nemá konzumní zralost. Chuť je sladce nakyslá a dužina šťavnatá, kolik vydží na skladě nejsem schopen s určitostí říci, leda někdy později.
Děkuji předem.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.9 (?), 8.10.2010 22:47
Normálně se do těchto tipů nepouštím, ale tahle jablíčka mi připomínají naše Akane. Až snad na to, že u nás se letos nad jejich chutí rozplýváme.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 153.9 (?), 9.10.2010 12:06
Větev červeného Bancroftu jsem musel letos uříznout, protože dostala pod místem roubování rakovinu :o((.
To Akane by fakt mělo být hodně dobré, jinak to je něco jiného. Akane u nás patří mezi pět nejlepších odrůd vůbec (500 m n m, takže odpadají všechny Goldeny, Starkrimsony ap.). Plodností příliš nevyniká, ale netrpí strupovitostí. Jak dlouho vydrží, nemohu sloužit - sníme je vždycky hodně brzy ;o).
I dnes často koupíte něco jiného, než je na popisce (z posledních deseti stromků, co jsem koupil, jsou dva jiné odrůdy).
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 9.10.2010 12:47
Včera jsem byla na zahrádkářské výstavě ovoce a zeleniny v Brně. Stejné (? fotka někdy klame) měli napsané jako Jonathan, Jonagold. Jonathany jsem trhala předevčírem a některé tak vypadaly. Jsou to ony? Nejsem odborník. Ale zpět k výstavě - byl tam trochu chaos v určení odrůd. Ty, které bezpečně poznám (několik) občas neodpovídaly v názvu, na vedlejším stole byly správně. Krásná výstava, která jistě dala spoustu práce, pro mne minus právě v tomto nepřesném určení, pojmenování. Elena
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Vinšálek - Diamantový Zahrádkář (1862) - 82.212 (?), 9.10.2010 20:17
Čistokrevný Jonathan to opravdu asi nebude. Míval jsem 2 stromy na zahradě, ale chuť nic moc. Trpěl padlím a hlavně jonathanovou skvrnitostí (černé tečky na slupce), která se významně rozšířila i během skladování. Pokud se dal do sklepa zdravý, tak mi vydržel až někdy do června.
Jonared by to mohl být, míval ho můj známý, fotografie se mu podobají a chuť byla o něco lepší originálu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |