Modi

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.234 (?)
7.10.2016 20:10
Na tomto fóre už existuje vlákno Jablko Modi. Vyšľachtené v Taliansku (Gala x Liberty). Či je pestovateľné u nás, neviem povedať, bude treba vyskúšať. Tá reklamná floskula "dokonalá rovnováha" na mňa pôsobí negatívne. Jablko vyzerá pekne, aj keď to zvyknú počítačovo "doladiť", ako to poznáme pri fotkách supermodeliek. Zaujala ma tá stredná fotka : krásna ukážka intenzívneho pestovania, tie vretená obsypané plodmi sú krásne, ochranné siete tiež. Pocit ale celkovo zmätený, stromky pár rokov odrodia, potom ich vyklčujú, dajú nové, anonymita davu, strojová výroba. Nemenil by som za intimitu hobíckej záhrady, vypiplávanie každého stromku, rozhovory s ním. Môj názor, môžno smiešny, možno staromódny, ale z tej fotky na mňa dýcha chlad. IH
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 65.131 (?), 7.10.2016 19:37, zobrazeno: 5042x

Modi nová odroda, prináša dokonalú rovnováhu sladkosti a kyslosti, chrumkavosti a štavnatosti.Pišu ekologicke asi dosť odolné voči chorobám.www.modiapple.eu

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 103.236 (?), 7.10.2016 20:00

no vypada Milane krasne, trochu mi prave chybi podobne jablko vzhledove jako gloster odolne na houb.choroby, toto se mu zatim nejvíce podobá

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.234 (?), 7.10.2016 20:10
Na tomto fóre už existuje vlákno Jablko Modi. Vyšľachtené v Taliansku (Gala x Liberty). Či je pestovateľné u nás, neviem povedať, bude treba vyskúšať. Tá reklamná floskula "dokonalá rovnováha" na mňa pôsobí negatívne. Jablko vyzerá pekne, aj keď to zvyknú počítačovo "doladiť", ako to poznáme pri fotkách supermodeliek. Zaujala ma tá stredná fotka : krásna ukážka intenzívneho pestovania, tie vretená obsypané plodmi sú krásne, ochranné siete tiež. Pocit ale celkovo zmätený, stromky pár rokov odrodia, potom ich vyklčujú, dajú nové, anonymita davu, strojová výroba. Nemenil by som za intimitu hobíckej záhrady, vypiplávanie každého stromku, rozhovory s ním. Môj názor, môžno smiešny, možno staromódny, ale z tej fotky na mňa dýcha chlad. IH

Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (491) - 46.249 (?), 7.10.2016 20:27

Pane Hlavatý, rozumím Vám. Intenzivní sad skutečně působí sterilně. Co má však velkopěstitel dělat? Potřebuje sklidit maximum kvalitního ovoce z minima plochy, mít co nejnižší náklady a vykousnout nějaké dotace....a ještě nemá vyhráno, protože svou produkci musí prodat, což se vždycky za rozumnou cenu nepodaří...

Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.71 (?), 7.10.2016 20:42
Pán Hasman, rozumiem tomu, len som vyjadril svoje pocity. Veľkovýrobcovia to iste nemajú ľahké, som rád že nie som na ich mieste a nezávisím existenčne od toho čo dopestujem. Môžem si užívať tú amatérsku radosť z pestovania (teda skôr tú cestu než ten cieľ). Ešte k tej fotke - všetka česť, naozaj fortieľna profi-práca, každý detail vzorový, vidno že to tam odsýpa, žiadny bordelík. Len je to také... nudné? IH

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 7.10.2016 21:23

Alfou a omegou budou nároky na prostředí. Je-li odrůda nenáročná na teplo, bude u nás populární, i když chorobami trpí (Fantazia, Čistecké, Šampion, Bohemia, Bláhovo...). Jenže většina cizích novinek v běžných podmínkách Česka a Slovenska jablka srovnatelná s dovozovými nezaplodí. A do takových nejdu.
   Rozumím nutnosti zastřešených intenzivních výsadeb, ale jsem rád, že mohu mít na zahradě normální stromy.

host - 145.180 (?), 19.2.2021 22:08

Ale to chuť je opravdu skvělá. Mají v Trutnově a nekupuji jiná. Dea

host - 37.133 (?), 20.2.2021 7:54

Mě tato odrůda zase tak moc skvělá nepřijde. Pro mě chut´ově je lepší Topaz nebo Red Jonaprince.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz