Letošní boj se strupovitostí



   Předchozí příspěvky  |  <  6   
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?) 
1.3.2011 20:58

Na hrušních bývá rez, na třešních dírkovitost, na meruňkách moniliová spála, na slivoních puchrovitost, na broskvoních kadeřavost...  Všechno houbové choroby. U Vás vůbec nejsou nebo jejich listí taky vyvážíte? 
  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 151.38 (?), 1.3.2011 21:15

Taky bude třeba upozornit sousedy, a když tak je donutit násilím, nebo po dobrým.Popřípadě se snimi i soudit, že neodvážejí odpad (spadané listí) na skládku, a podporují rozšíření chorob.Hranice pozemků spory nerespektují.Bylo by dobré vytvořit domobranu, a dbát na dodržování zásad nešíření nemocí.

Myslím si, že se tomu může říkat extrémizmus zahrádkařský, nebo na slovensku taky bežal seriál Spadla z oblakou.

rostislavik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.14 (?), 1.3.2011 22:26
Neviem čo Vam, rostiku, urobili susedia, ale tí naši svedomito a dobrovolne odpad odvážajú, napriek tomu, že žiadne ovocniny nepestujú. Vždy sa daaký nájde, keď Vam záleží na tom, v akom prostredí žijete. Vrecá na bioodpad majú hnedú farbu a nespadli z oblakov, ale rozdáva ich mesto. Paľo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 159.14 (?), 2.3.2011 8:26
Pane Vysloužile, rád Vam odpoviem-pokiaľmožno stručne a v krátkosti, aby ste sa Vy ani Vaši pritakávači- posmeváčkovia priveľa nenudili: lístie z ovocných stromov nevyvážam (nemal byste znova prekrucovať, čo som predtým napísal). Výnimkou sú staré nefunkčné a choré listy jahodníku na jar a na jeseň. Do bioodpadu v rámci separovaného zberu ide počas sezóny aj kvitnúca burina (okopávanie okolo zeleniny a pod stromami), nastrihané tŕnité konáre ruží, pár hrstí kučeravých chorých listov na Sunhavenke, ktoré sa vlani objavili aj napriek správne načasovanému meďnatému postreku (Flaminco kučeravosť nemala) a cez zimu aj plesnivé jablká z pivnice (vyhadzovať zhnité jablká na zmrznutý kompost pokladám za volovinu). Všetko ostatné-najmä zelené výhonky po letnom reze ide po rozdrvení do kompostu. V kompostu skončí aj bahno zo dna záhr.jazierka. Na hruške sa objavilo len pár lístkov so strúpkom hrdze hruškovej (bezvýznamná záležitosť), dierkovitosť čerešne a moniliózu marhuľe som zatiaľ nepozoroval. Listy sú aj bez postrekov ako z čítanky. Na jeseň po obratí jabĺk zarýľujem rýchlokompost a o mesiac neskôr za pekného počasia povysávam vetrom nafúkané hromady suchého lístia. Nasekané lístie ide do prázdneho kompostoviska spolu s poslednou pokosenou šťavnatou travičkou. Túto zmes dážďovky priam zbožňujú. Záverom: v malej prídomovej záhradke zvládnete aj po príchodu z práce všetky práce spojené s realizáciu príjemného koníčka a nie ste otrokom driny a starostí čo s nadúrodou v rodinnom veľkosade. Ale to už bysme, ako ste sám už písal, "porovnávali neporovnatelné." Prajem Pekný deň! Paľo P.S. V našej obci spalovňu bioodpadu vďakabohu nemáme. Je to rozumné?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
<  6   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika