Dobra volba?
|
|
 |
 |
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.180 (?) 2.9.2016 17:16
Zvolil by som MM106, lebo s ním mám bohaté skúsenosti a osvedčil sa dobre. Čo sa týka tej otázky "bez postrekov" - zasa závisí od danej lokality. U nás to jednoducho nie je možné, a to viac kvôli múčnatke než chrastavitosti. Sú lepšie a horšie roky, ale tí čo to skúšali trvale bez postrekov tak zaplakali nad výsledkami... Najvhodnejšie je poobzerať sa vo Vašom rajóne, máte zrejme nejaké skúsenosti, treba sa popýtať iných záhradkárov - najmä na to, ako vyzerajú u nich odrody citlivé na chrastavitosť (napr.Golden Del., Jonagored) a múčnatku, či oboje (napr.Idared), event. priamo Jonathan ak ho pestujú. Z toho sa dá do istej miery predpokladať ako to bude s Jonathanom. Ja som už opakovane písal, že ho mám vyslovene z nostalgie, ako reminiscenciu na detstvo, lebo na jonatánkach som bol odchovaný. Zvoliť si ale Jonathan ako "nosnú" odrodu do záhrady príliš rozumné nie je, na to sa hodia odolnejšie odrody. IH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 168.2 (?), 1.9.2016 20:22, zobrazeno: 3333x
jonatan na podpniku mm106???ano ci nie?
vo svojom okoli vidam starsie jonatany zrejma na semenacoch ale vzdy produkuju male brakovite jablka a to tie koruny vobec niesu huste
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.2 (?), 2.9.2016 12:33
krasne jablko, gratulujem:)
poloha je dobra, miesto pre stromček bude dostatok slnka, jamu vylepsim kompostom... na vyber mam podpnik m7 a mm106 ktory by ste zvolil vy?za dalsie je mozne dopestovat tak krasne jablka aj bez postreku?povedzme vydareny rok a slaby infekcny tlak, jonatanova chut je nazamenitelna ale niesom zastanca postreku
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.180 (?), 2.9.2016 17:16
Zvolil by som MM106, lebo s ním mám bohaté skúsenosti a osvedčil sa dobre. Čo sa týka tej otázky "bez postrekov" - zasa závisí od danej lokality. U nás to jednoducho nie je možné, a to viac kvôli múčnatke než chrastavitosti. Sú lepšie a horšie roky, ale tí čo to skúšali trvale bez postrekov tak zaplakali nad výsledkami... Najvhodnejšie je poobzerať sa vo Vašom rajóne, máte zrejme nejaké skúsenosti, treba sa popýtať iných záhradkárov - najmä na to, ako vyzerajú u nich odrody citlivé na chrastavitosť (napr.Golden Del., Jonagored) a múčnatku, či oboje (napr.Idared), event. priamo Jonathan ak ho pestujú. Z toho sa dá do istej miery predpokladať ako to bude s Jonathanom. Ja som už opakovane písal, že ho mám vyslovene z nostalgie, ako reminiscenciu na detstvo, lebo na jonatánkach som bol odchovaný. Zvoliť si ale Jonathan ako "nosnú" odrodu do záhrady príliš rozumné nie je, na to sa hodia odolnejšie odrody. IH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|