Pane Vladislave, ta jablka putovala z pultu v supermarketu rovnou do auta, pak následovala jízda asi 10 minut a pak byla přestěhována rouvnou do kuchyně. V kuchyni (při teplotě asi 20°C) začalo toto hnědnutí asi po týdnu a šířilo se denně rychlostí asi 1 až 3 cm různými směry. Přemrzlá jablka už jsem také viděl, přičemž postižené plody mají dužninu prohnědlou výrazně do hloubky jde spíše o světle hnědé zahnědnutí). Mnou vyfocená jablka však měla dužninu v celém průřezu zdravou, pouze těsně pod zahnědlou slupkou byla tmavě hnědá i dužnina, avšak velmi mělce, pouze do hloubky asi jen 1 ÷ 2 mm. Ještě jedna indicie : takto nezačala hnědnout všechna zakoupená jablka, ale pouze některá (asi 5 kusů z 20-ti). A napadení jednotlivých kusů kusů nezačalo současně, ale postupně s odstupem asi jednoho až dvou dnů.