Co s opadanymi jablkami?



host - 39.64 (?)
26.9.2012 20:02
nam hodne opadava Rosana. padana jablicka krajime a susime, jsou to perfektni krizaly. jablickum v podstate skoro nic neni, ale skladovani by nevydrzely, odbvykle behem par dni zacne zahnivat otlacene misto. susime i jablicka, ktera nam napichnou vosy.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.66 (?), 26.9.2012 9:14, zobrazeno: 6057x

Najprv je dolezite spomenut ze odrodu netusim dom sme kupili aj s jablonami... zrele este zrejma nie su ked po pootoceni dalej pevne drzia na strome... len padaju dole aj velmi pekne vyfarbene na prvy pohlad nicim neposkodene jalka... dozreju este v debnickach alebo na co su vhodne???

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 62.91 (?), 26.9.2012 9:34

Padaná jabka bývají namáčklá a taková je nutno rychle spotřebovat. Já je vyštavuji spolu s mrkví, červenou řepou a malým kouskem zázvoru. Je z toho pak neskutečný životabudič :))

Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.66 (?), 26.9.2012 9:39

pridavam nejake foto


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 18.170 (?), 26.9.2012 15:15

Pootočení plodu se mi neosvědčilo k určení zralosti, padající jablka jsou již asi přezrálá. Více na sousední diskusi "Určenie odrody jabloni" (omlouvám se za chyby - nejsem Slovák). J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.199 (?), 26.9.2012 17:08

Poměrně velké množství padaných a po sklizni nepěkných vyřazených jablek zpracujeme u nás přes mixér. 3 jablíčka na čtvrtky nebo menší kousky, 2 mrkve na kostky, šťávu z půlky citronu a půlku lžíce cukru. Nádobu mixeru dolijeme skoro po vrch vodou a zmixujeme, nejlíp ten večír ještě vypijeme. Dobrota.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.2 (?), 26.9.2012 19:33

Je to na každem jak se k padanym jablkum postavi.Před lety je Přemek Podlaha zavrhoval a radil likvidovat.My jsme je snad odmalička spotřebovavali na ruzne vynikajici pochutiny.Z padanych jablek jde kromě moštu, vina,jablkovice dělat i domaci rychlokompot, jablkova povidla, pastu,ale i polotovar k zimnimu použiti do štrudlu, metynek, kolaču, buchetPokud mate dobry sklep tak je škoda na tyto vyrobky použivat zdrava jablka určena k zimnimu uskladněni.To by dřive žadny HOSPODAŘ neudělal.- A s odrudou a chuti si v těchto připadech nemusite dělat starosti, při kuchynske upravě se stejně chut změni.. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.64 (?), 26.9.2012 20:02
nam hodne opadava Rosana. padana jablicka krajime a susime, jsou to perfektni krizaly. jablickum v podstate skoro nic neni, ale skladovani by nevydrzely, odbvykle behem par dni zacne zahnivat otlacene misto. susime i jablicka, ktera nam napichnou vosy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika