Co s opadanymi jablkami?



host - 62.91 (?)
26.9.2012 9:34

Padaná jabka bývají namáčklá a taková je nutno rychle spotřebovat. Já je vyštavuji spolu s mrkví, červenou řepou a malým kouskem zázvoru. Je z toho pak neskutečný životabudič :))

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 223.66 (?), 26.9.2012 9:14, zobrazeno: 6046x

Najprv je dolezite spomenut ze odrodu netusim dom sme kupili aj s jablonami... zrele este zrejma nie su ked po pootoceni dalej pevne drzia na strome... len padaju dole aj velmi pekne vyfarbene na prvy pohlad nicim neposkodene jalka... dozreju este v debnickach alebo na co su vhodne???

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 62.91 (?), 26.9.2012 9:34

Padaná jabka bývají namáčklá a taková je nutno rychle spotřebovat. Já je vyštavuji spolu s mrkví, červenou řepou a malým kouskem zázvoru. Je z toho pak neskutečný životabudič :))

Milan

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 223.66 (?), 26.9.2012 9:39

pridavam nejake foto


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jarda7 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (641) - 18.170 (?), 26.9.2012 15:15

Pootočení plodu se mi neosvědčilo k určení zralosti, padající jablka jsou již asi přezrálá. Více na sousední diskusi "Určenie odrody jabloni" (omlouvám se za chyby - nejsem Slovák). J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 65.199 (?), 26.9.2012 17:08

Poměrně velké množství padaných a po sklizni nepěkných vyřazených jablek zpracujeme u nás přes mixér. 3 jablíčka na čtvrtky nebo menší kousky, 2 mrkve na kostky, šťávu z půlky citronu a půlku lžíce cukru. Nádobu mixeru dolijeme skoro po vrch vodou a zmixujeme, nejlíp ten večír ještě vypijeme. Dobrota.  j.c.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 25.2 (?), 26.9.2012 19:33

Je to na každem jak se k padanym jablkum postavi.Před lety je Přemek Podlaha zavrhoval a radil likvidovat.My jsme je snad odmalička spotřebovavali na ruzne vynikajici pochutiny.Z padanych jablek jde kromě moštu, vina,jablkovice dělat i domaci rychlokompot, jablkova povidla, pastu,ale i polotovar k zimnimu použiti do štrudlu, metynek, kolaču, buchetPokud mate dobry sklep tak je škoda na tyto vyrobky použivat zdrava jablka určena k zimnimu uskladněni.To by dřive žadny HOSPODAŘ neudělal.- A s odrudou a chuti si v těchto připadech nemusite dělat starosti, při kuchynske upravě se stejně chut změni.. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.64 (?), 26.9.2012 20:02
nam hodne opadava Rosana. padana jablicka krajime a susime, jsou to perfektni krizaly. jablickum v podstate skoro nic neni, ale skladovani by nevydrzely, odbvykle behem par dni zacne zahnivat otlacene misto. susime i jablicka, ktera nam napichnou vosy.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika