Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jistě, řezem skutečně můžeme významně omezit velikost koruny, at už stálým ořezáváním v zimě, nebo stálým oslabováním, pokud budeme řezat v květu, ale je to vždy až napravování předešlé chyby, která spočívá v tom, že nerspektujeme budoucí vzrůstnost stromu a nepřizpůsobíme tomu výsadbový spon. Dost často mi lidé vyčítají to, že jsem takový nadšenec do kmenných tvarů a extensivního ovocnářství. Jistě že jsem, ale dokážu ocenit i poměrně intensivní výsadbu, za předpokladu že je dobře vedena a řez, který je tam prováděn je něčím podložen.

Za příklad bych dal třeba zahradu Dr.Hlavatého, která je vedena v intenzivním duchu- každoroční řez, okopávání, zálivka (zřejmě) a přitom je krásná i pro mě, soudě dle fotek aspoň.  Primární úloha řezu na této zahradě není ovšem redukce velikosti korun, ale jejich zapěstování a poté obměna plodného dřeva.. Koruny není třeba nijak zásadně redukovat, protože stromy jsou vysazené tak, že si nijak zásadně nekonkurují a jedou na plný výkon. Obávám se, že stromy, které musíme každoročně zmenšovat, nebo oslabovat řezem v květu, nikdy na plný výkon nepojedou..

                   Ing.Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika