Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Takm to pardon, já měl zas z kontextu pocit, že jablka byla malá a bylo jich málo, přestože strom bývá jindy obsypán a že byla slabá úroda v celé oblasti.  K tomu lze poznamenat jen to, že tomu tak bylo v tak velké oblasti, že se cena jablek (což je globální komodita) zdvojnásobila.

Produkční ovocnáři samozřejmě se střídavou plodností bojují (řez, výživa, protimrazová a pomrazová opatření, volba odrůdy, posílení opylovačů ap.) Proto pokud se projeví výpadek na opečovaných plochách, je to na nehnojených a nežezaných stromech ještěn horší. Řekl bych, že největší sjednocení výpadku byl rok 2011. Dřív nebývalo obvyklé, aby mrazy poškozovaly úrodu jabloní. V posledních letech to ale běžné je a tak dochází k sjednocením střídavé plodnosti. Stačí jen koukat kolem sebe. Vnímat ty stromy u silnice v polích. Nechtěl jsem nikoho urazit, ale stromy které střídají plodnost natruc přírodě jsem tento podzim nepotkal. Tím netvrdím, že nějaké nejsou. Jen jsem chtěl poukázat na všeobecný jev.

V.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika