Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stačí si najít nějaké statistiky.

Problém starých stromů je, že neplodí podle statistik. Co chtěl p. 14 170 ve svém příspěvku říci, jsem tedy nepochopil. U nás je to stejné jako u p. Hasmana. Staré, alternující stromy přinesou ve svém plodném roce velkou úrodu prakticky vždy - např. i loni. U nás ve východních Čechách (okr. Svitavy) je po alejích taky zatím kulový, protože za leden a únor ještě nic nedozrálo. Ale květních pupenů je dost a zima zatím kalamitní nebyla.

Zcela souhlasím s tím, co píše p. 234.195.
Trochu vyčítám starým knihám, že když píšou o zmlazovacím řezu, namalují tam ten nákres kuželovitého seříznutí koruny - podobně, jak namaloval p. Svoboda. To je ale zavádějící a většina starých stromů pro takové sesazení koruny není vhodná. Tento "kuželovitý" řez neřeší průklest - prosvětlení koruny, odstranění svěšených zababčených větví a šetření jednoletých přírůstků. Naopak nabádá k vytvoření silných pahýlů s problematickým hojením. Hluboké kuželovité zmlazení stromu je ideální jen při přeroubování.

Co se týče BEDničky s jablky, které ing. Dovala určil jako Ontario - pravda, 2 plody v bedýnce se té odrůdě trochu podobají a mezi opravdovými Ontarii by se ztratily: Jestli jsou všechna jablka z jednoho stromu, pak půjde o jinou odrůdu. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika