Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zkušení zahrádkáři, díky za reakce a za praktické fotografie. Doplním informace. Zahrada je v Českých Budějovicích, tedy nadmořská výška kolem 380 m. Odrůdy jsem vybrala tyto: Topaz, Heliodor, Ligol, Rozela, Rosana, Angold. A z hrušní Isolda, Alfa, Dicolor, Bohemica a asijskou Kumoi. Mezery mezi stromky jsem si už označila větší - mezi jabloněmi 2,5 m a u hrušní 2,3m. Více už to nejde. Ale bohužel s rozdílem mezi řadami mám problém a zatím vychází na 180 cm maximum Mohu poprosit o komentář, které odrůdy ze jmenovaných jsou tedy méně vzrůstné, popřípadě jiné druhy.

Stále také přemýšlím o reakcích na podnož M9. Je hojně nabízena školkami. Je opravdu tak špatná? Pokud vykopu stromku větší jámu a dám kvalitní zeminu? Nabízejí třeba Ligol, nebo Rosanu na této podnoži. Ale v jiném vlákně jsou popsány špatné zkušenosti třeba u odrůdy Topaz, kdy stromek na M9 špatně rostl a uhynul. A to od více přispivatelů.

Děkuji

Monika

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika