Přijde mi celé to vlákno nějak jednostranné, jako reklama na Booskopské Napadlo mně, aby si třeba někdo nemyslel, že booskopy jsou to nejlepší ze starých odrůd. Když poslední dobou narůstá zájem o jejích renezanci.
*
Po Strýmce byly obě jeho mutace první čeho jsem se kdysi ve zděděném sadu zbavil. Jediné jejích výhody byla jejich dlouhá skladovatelnost ve vlhkém sklepě. Ale co z toho když je pak nikdo nechtěl jíst?
Na druhou stranu by se možná hodily na kompot, štrůdly nebo sušení. Ale s tím jsem neměl zkušenosti. Jen s přímou konzumací a lisováním. A v těch případech je překonaly jen Strýmky - na nic horšího jsem nenarazil.
Červená varianta byla atraktivnější jen vzhledově.
(Jejích cukernatost jsem už zapomněl, ale vzhledem k jejích nízké výlisnosti by to byl stejně jen podružný údaj).
Rafael.