Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Lucy na konci marca (foto 1,2) - naďalej príjemne prekvapuje. Výzor, chuť a konzistencia dužiny stále bez straty kvality. Zdravotný stav úplne výnimočný, dá sa povedať že excelentný - počas celej doby skladovania nepodľahol hnilobe ani jeden plod. Lucy práve degustačne porovnávam s Braeburnom, ten je svojou takmer dokonalou vyváženosťou cukrov a kyseliniek predsa len o stupienok vyššie, ale Lucy mu je viac než dôstojným súperom. Na foto 3,4 je vizuálne porovnanie Lucy s niektorými odrodami z jej "hmotnostnej kategórie", zľava postupne na fotkách Red Chief, Shalimar, Heliodor, Lucy, Braeburn a Jonathan. Apríl už môžeme považovať za mesiac, ktorý oddeľuje dlho skladovateľné odrody jabĺk od tých ostatných, a zdá sa že Lucy nonšalantne prekĺzne do tej prvej skupiny. Pravda, sú odrody ktoré čo sa týka "shelf-life" hrajú úplne inú ligu (napr. Idared a A... - pssst, nemenujme 😉). O tých ale ešte bude reč, v máji-júni. IH