Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jestliže chcete zjistit, jaké je povědomí lidí o odrůdách ovoce a nejen jabloní, domluvte si práci, nebo jen brigádu někde na prodejních místech, ve školkách. Zjistíte, že informovanost lidí je hodně malá. Tak jak tu bylo psáno, lidi chtějí v dost velké míře jablka, která by byla podobná Spartanu, Jonatánu, popř. Starkrimsonu, aby byla sladká, kyselá, šťavnatá, nebo jen aby byla dobrá v listopadu či březnu. A pak vidíte, že sortiment prodejce je dostatečný. Ani když chcete někde v zahrádkářsky zaměřeném médiu problém probrat hlouběji, není čas, více než základy zajímají jen velmi málo lidí. Abych mohl pracovat u počítače, stačí ho mít, přidat k němu klávesnici a myš (= cca jako koupit stromek, nůžky a nějaké hnojivo). V obou případech to s pomocí souseda nebo nějaké literatury, návodného videa v základech zvládnu. Jestli chci špeky, musím si s jejich sháněním dát práci. Patřil jsem mezi filatelisty, i tam byl problém sehnat neobvyklé, nebo i jen méně obvyklé. Každý obor má své a informovanost v okruhu zasvěcených je vysoká. No a jestli chci rouby odrůd, které nejsou ve stálé nabídce? Ten pracovník dojde do sadu jednou a když dojdou a nemá čas? Prostě tam už nepůjde. Ohledně genobanky vedle Hořic: pravidla posílání jsou dost přísná, u hodně materiálu je poznámka, že jsou v nějakém výzkumném programu. Co jestli mají v sadu dříve obecné choroby, které byly v každé podnoži, virózy popř.nějaké další a svou údajnou neochotou nás všechny chrání před jejich šířením? Jen se jim to nechce říct. Já bych třeba rád zkusil Prioru a Patriota a nemohu je nikde sehnat. Matečnice v bývalé (?) šlechtitelce je vytrhaná. Mám si myslet, že jde o komplot? 

Je skvělé, že jsou mezi lidmi (námi) tací, kteří jsou odborníci v daleko vzdálených oborech a excelují i tady. Já jsem jen agronom, umím v mnoha variantách věci pohnojit a zvorat.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika