Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Uff, velmi děkuji velmi všem za ochotu a vážím si vaší pomoci. Stromek(odrůdu) vybírala manželka. Já chtěl nějakou podnož, aby výsledek vypadal spíše jako "klasický stromek". Měl by být pěkný na pohled a výnosy nejsou prioritou za každou cenu.  Proto asi podnož MM106. Stromek bude stát relativně daleko od ostatních, tak ať si roste. Bohužel bude poněkud nízký, ale stalo se a už ho nedám. 

Z tolika rad jsem trochu zmaten. Právě začínám. Bude se vám zdát, že jste mi(několikrát) odpověděli a přesto se ptám na to samé. Nedělám to schválně.

Mám stejný pocit, že terminál je nepřirozeně tlustý. Rovněž větev V2 je mnohem tlustší, než zbylé 3 větve(V1, V3, V4). Proto se mi rada pana Hory vytvořit terminál z jiné větvičky  (je to, doufám.,větvička P2)  docela líbí.

Mám ještě dotaz k teorii. Podle návodů se uvádí, že konce větví po prvním řezu mají být ve stejné vodorovné hladině. Tady se mi to vůbec nepodařilo -pokud chci zároveň jakžtakž zachovat předepsaný počet pupenů/oček. Buď budou horní větve V1 a V2 strašně krátké(málo oček) nebo naopak V3, V4 strašně dlouhé(mnoho oček). Co je důležitější? Stejná hladina konců nebo počet oček?    

Citát"..Jen bych trochu potlačil, tedy zakrátil, ty dvě větévky nad prvním patrem. Ty spodní téměř vodorovné větve bych se nebál řezat na vrchní pupen, at trochu povzbudíme jejich růst, ideální je úhel 45 stupňů, nebo si můžete vyhrát s provázky..."  Myslíte zkrátit V1 a V2? Až k nějakému "trnu"?  Nebo P1, P2?

Teď to přijde: Větev V4 je relativně hodně slabá a dlouhá. Měl bych ji střihnout, aby pupen byl nahoře. To ji posílí?  Jaktože řez "potlačí " horní větve V1, V2, zatímco dolní větev V4 řez posílí? 

Z příruček jsem nabyl dojmu, že čím víc uříznu, tím víc to pak roste. Takže bych měl říznout V4 ale ne V1, V2(?) 

Že vyholují větve znamená v praxi co? Vypadá to jen ošklivě? Nebo se už pak nedají střihem donutit větve k rozvětvení, omlazení? Nemají žádné pupeny?

Pavel

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika