Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi to byl dotaz na mne... Red Topaz mám taky, ale ještě nezarodil. Mám ovšem pochybnosti, jestli když se odrůda dříve vybarvuje, jestli taky dříve dozrává. Dozrání není o barvě, ale o chuti, což si můžeme ověřit u podtržených plodech v supermarketech. Řepu mohu vypěstovat s menší pracností.

Rezistu nemám. (Nestíhám všechno, před několika lety jsem přestal počítat testované odrůdy, když jsem se dostal hrubě přes stovku ;o).

Mimochodem poznámku k různorodosti chutí novějších odrůd. Myslím si, že dnes už je z čeho vybírat. Srovnejte Melodii, Rubinolu, Rajku, Vitos, Selenu...

A ještě jednu. Soused má velkou zahradu se spoustou velkých jabloní starších odrůd, které se snaží pravidelně udržovat. Nicméně jablka na jídlo nakupuje v obchodě.

Z mého pohledu určitá část novějších odrůd, zejména rezistentů, posunula hranice relativně úspěšného pěstování jabloní i do oblastí, kde to dříve nemělo moc smysl. Asi to nebylo cílem, ale já jsem za to vděčný. Proti starým odrůdám nic nemám, mnohé mi chutnají, ale prostě je nejsem schopen vypěstovat bez použití chemických postřiků. A když jsem jednoho roku zjistil, že dám přednost Rubinole před Jaderničkou, uvědomil jsem si, že to novošlechtění asi má nějaký význam. Znám odrůdy z mládí, jejichž chuť si dodnes pamatuji, ale pro jistotu je ani nesháním - co když si to pamatuji příliš zidealizovaně...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika