Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám doma sušičku Dorrer (dnes Rommelsbacher), která má časový spínač i termostatické nastavení teplot 20´C, 40´C, 60´C - 3 stupně výkonu 250W / 500W / 750W.

Přesto jablka, nakrájená na tenká kolečka nebo měsíčky chvíli namočená v citrónové vodě (aby nehnědla), suším nad radiátorem - na síťce proti hmyzu upevněné na dřevěném rámu přizpůsobeném velikosti radiátoru. Usušeno je velice rychle (dle proudění teplého vzduchu). Také tak suším hrušky máslovky - opět nakrájeno na tenká kolečka...

Houby v létě suším volně na výše uvedeném sítě na pavlači (čerstvý letní vzduch a stín) nebo na papíře, jak to dělávala moje babička.

Proč ji nepoužívám na vše?

Zkoušela jsem ovoce, včetně ovocných placek, také zeleninu, houby... ale kvůli dlouhému sušení jsem ji nastavovala na noční proud. Problém byl v odhadnutí průběhu sušení a stávalo se mi, že jsem měla suroviny přesušené do tvrda.

Bohužel jednotlivá patra nejsou sušena stejnoměrně, taktéž poloha surovin na platu hrála roli v rychlosti sušení, takže přehazuji jednak plata, jednak suroviny od středu ke kraji..

Co vlastně suším v sušičce?

Švestky a nastrouhanou zeleninu promíchanou se solí (Vzniklo omylem, když jsem zeleninu v soli již neměla do čeho dát. Tak jsem ji vložila na plata a usušila. Usušenou jsem ji ještě na mlýnku na kávu (Eta 20 let stará) pomlela na jemno a vznikla zdravá Vegeta), zeleninovou nať a bylinkovou nať, když není počasí na sušení venku a doma se ještě netopí.., rajčata...

Ale, co se mi osvědčilo po usušení, je ten mlýnek na kávu.

V rodině nejí houby, ale jejich chuť jim chutná, tak mám houbové koření. Další jsou natě petržele, celeru, saturejky, dobromysli,...dle délky mletí je výsledek hrubší nebo úplně jemný. Lenča

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika