Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Glostra jsem zrušil asi před 1O lety. Plody to byly výstavní (také se dostaly na menší výstavku kdesi v Mnichově, nebo u Mnichova, ale bez mého přičinění. Bylo to někdy ke konci minulého století). Možná, že to byly vzhledově nejatraktivnější plody, jaké jsem kdy na zahradě měl.

  Nicméně chuťově to v mých podmínkách ve většině let nebylo nic moc.  Vyžadoval postřik fungicidy (u mě 7-1Ox ročně) a v některých letech dost trpěl sklovitostí dužniny. Trpěl někdy chorobami jádřince (vyžadoval v době květu postřik B+fungicid).

  Proto, když jsem někdy před 13 lety začal postupně rušit zákrsky a přecházet na štíhlá vřetena, musel pryč. Na štíhlá vřetena jsem přešel kvůli svým kloubům, možnosti pěstovat daleko více odrůd na zahradě a také pěstovat odrůdy méně náchylné na strupovitost a odrůdy tolerantní a rezistentní vůči strupovitosti. Vyjímku tvoří kvůli nostalgii Rubín, Jonagored a také Melrose.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika