Tady platí, ostaně jako všude, Gaussova křivka. Takže stoletý zdravý ano, ale málokdy a málokde. Vysokokmeny neošetřujete, ale právě staré odrůdy strupovitost skoro přitahují. Takže budu mít metráky strupatých hrušek, které nikdo nebude chtít jíst. Se strupovitostí u Solanky máme tedy rozdílnou zkušenost. Já netvrdím, že je rovnou špatná, ale pro mne nic moc. Natokonto pokud to bude zimní odrůda v 550 metrech, tak ve sklepě chvilku poleží, pak povadne, pak maximálně zhniličí, ale neuzraje. Ano, souhlasím s tím, že chuť nových odrůd - protože vycházejí z určité stejné linie - je uniformní. Ale staré odrůdy by se měly posuzovat komplexně, ne jen s jejich chutí, mnohdy pamatovanou jako vzpomínku z dětství, ale i s jejich nedostatky a že jich je taky dost.