Jaká hrušen do mrazové kotliny



iva2 - (35) - 39.19 (?) 
14.10.2021 10:34, zobrazeno: 700x

Dobrý den, pročetla jsem tu spoustu vláken o oblíbených hrušních, ale potřebovala bych poradit ohledně mrazové kotliny a také bojuji docela s místem. Můžu mít tak rozestupy stromů 3-4m. Většinou kupuji čtvrtkmeny. JIž mám Dicolor a Bohemicu, ale zatím moc nerostli (až letos, když jsem jim dala razantnější střih začaly po 3 letech více růst), ale ještě nekvetly a neplodily. Chtěla bych k nim přikoupit podzimní hrušeň, aby jsme měli postunou sklizeň. Určitě koupím Konferenci, ale nevím jestli by byla ještě vhodná Vienská (prý má bujný růst, tak příp.na jaké podnoži) nebo ještě přemýšlím nad Hardyho máslovkou a Amforou (je zimní, ale třeba by doplnila Dicolor a Bohemicu a dočetla jsem se, že nezabírá moc místa). Můžu koupit max. 2 stromky hrušně (evnt. k nim ještě Amforu pokud se opravdu moc nerozroste). Jsme 265m n.m., ale jak jsme mrazová kotlina, tak meruňky většinou na 90% zmrznou v květu.

Ještě vím, že to jsem nepatří, ale přemýšlím ještě o jabloních. Mám Vandu, Šampion, Golden delicious a Topaz (kromě Šampiona jsou mladé, tak ještě ani nekvetly, tak nevím jak se jim bude u nás dařit. I k nim bych chtěla přikoupit jestě pár jabloní, aby byla postupná sklizeň. Přemýšlím tak o asi 3-4 stromcích. Pozdává se mi Bohemia, Angold, Admiral, Sirius a pro mně moc chutná jablka, i když ne rezistent Spartan. (opravdu mé oblíbené jablko).

Děkuji za vaše názory a rady. Jde mi o to zda nezmrznou v květu a dřevě a zda podle všich zkušeností nezrají současně a pak by se nestačily pojíst a o vaše názory na chuť a vzrůst.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 173.26 (?), 14.10.2021 12:38

Hrušky bych pořídil ještě Konferenci a Hardyho. Z jabloní bych vyřadil Golden Delicius, který je vyloženě do teplých oblastí a podle doby zrání bych volil Julia, Hana, Ametyst, Vanda, Spartan, Šampion, Topaz, Admirál a místo Goldena bych dal Orion.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika