Hruškové recepty



host - 6.16 (?)
24.8.2009 12:33

Povidla.Na vdolcích nemají chybu.Pepík

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3   
      
host - 174.166 (?), 24.8.2009 8:07

To je dobrý nápad, mohla byste mi prosím napsat, jak přesně je děláte? Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 6.16 (?), 24.8.2009 12:33

Povidla.Na vdolcích nemají chybu.Pepík

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 24.8.2009 14:23

Na 3kg očistěného ovoce 300g cukru a 2 vanilkové pudinky.Ovoce malinko podlejete a rozvaříte.Do rozvařeněho přidáte cukr a svaříte.Pak necháte trochu vychladnout a rozmixujete(já používám tyčový mixér).Dáte znovu vařit v trošce vody rozmícháte pudinky a povaříte.Potom nalijete do skleniček a zavaříte.Jde to z každého ovoce.Můžete třeba k jablkovému základu přidat broskve, jahody nebo merunky.Přesnídávky jsou moc dobré.Vařila jsem je nejdřív dětem a teď je dělám pro vnuka.Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 143.205 (?), 24.8.2009 14:34

není to trochu málo cukru? a jak se to sterilizuje dlouho a při kolika stupních,  Díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
babča - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (247) - 44.120 (?), 24.8.2009 18:23

Záleží jak máte sladké ovoce.Já měla hrušky sladké a tak se mi přesnídávka zdála sladká až moc.Teď zrovna dělám jablkovo-rynglovou.Zavařuji při 85°C asi 15 minut.Plním horké a hned zavařuji.Taky jsou výborné povidla z hrušek.Jana

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 174.166 (?), 2.9.2009 20:18

Paní Jano, právě jsem udělala přesnídávku podle Vašeho receptu a je to super, zmizelo v ní spousta rynglí, letních jinak neupotřebitelných hrušek i jablka. Jak to říkal strýc František ze Saturnina:  ze samých bezcenných surovin, ale výsledek - skvost . I mě překvapilo, jak málo cukru padne, ono se to při čtení receptu nezdá, dokud se to doopravdy nevyzkouší.

Jen se chci zeptat, jestli je opravdu nutné hotové přesnídávky ještě zavařovat. Ptám se proto, že všechny kompoty z drobného ovoce zavařuji tím způsobem, že ovoce vařím v kastrolu, horké naleju do sklenic, zavíčkuju, postavím na víčka a nechám do vychladnutí. Nikdy to už nezavařuji a nikdy se mi nic nezkazilo. Nešlo by to s přesnídávkou taky tak?   Dík, Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.98 (?), 4.9.2009 7:52

Pokud jde o sušené hrušky na frgál, tak ty se tuším nejprve vaří, pak se pomelou, přidaj se povidla, koření...

Karlos

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 147.92 (?), 9.9.2011 18:41

Odpovídám si sama, po zkušenosti: tak to by opravdu nešlo. Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
kopretina384 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 225.11 (?), 15.9.2020 22:18

Co se stalo, opravdu se to zkazilo? Taky zavařuji jen zavíčkováním.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 174.166 (?), 13.9.2009 21:51

Znovu pro babču: Paní Jano, vaši přesnídávku jsem dělala už podruhé, mizí před očima, třebaže nemám v domácnosti žádné malé děti.Ještě jednou děkuji. Hanča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika