Hrušeň Abate fetel
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.43 (?), 21.10.2013 21:18
Na jar 2012 ju predávali v CRZ Prievidza, tento rok som ju u nich v ponuke nevidel, skúste sa ich opýtať či ju ešte niekedy budú predávať. Máte pravdu, je veľmi chutná. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.46 (?), 22.10.2013 11:43
Kúpil som ju vtedy, bola na podpníku dula, rastie veľmi slabo, listy sú dosť silno napadnuté hrdzou hruškovou oproti Konferencii a Lucasovej ktoré mám tiež. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.46 (?), 22.10.2013 14:04
U mňa je najodolnejšia Lucasova tú nemusím postrekovať, ale Konferencia bez postreku plodí zhruba 10-15 plodov, strom má 26 rokov, naposledy som mal dobrú úrodu v roku 2009.Na jar sa chystám prvý krát striekať proti hrdzi, myslím že aj u hrušiek sú niektoré odrody odolnejšie proti hrdzi ako iné odrody, podobne ako sú niektoré odrody sliviek odolnejšie na šárku ako iné.Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.58 (?), 22.10.2013 21:37
Aj u nás sa hruškám darilo dobre dokedy si niektorí moji susedia nezačali mýliť ovocnú záhradu s okrasnou (začali vysadzovať rozne druhy tují k ovocným stromom),vždy som mal poohýbané stromy odrody Konferencia od veľkej úrody, tento rok som mal na jednom 15 a na druhom 7 plodov, takto to trvá už tri roky tak som sa rozhodol od budúceho roku striekať proti hrdzi hruškovej, mám dva stromy Konferencie a jeden Lucasovej a minulý rok k nim pribudol jeden strom odrody Abate Fetel, ešteže hrdza hrušková nepostihuje aj jablone to by bolá hotová katastrofa. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.38 (?), 23.10.2013 12:43
Ďakujem za radu, určite budem na jar ošetrovať, pritom hrdzi hruškovej sa dá predísť(na rozdiel od šárky alebo monilióze ) keby niektorí ľudia mali rozum a nesadili do ovocných záhrad tuje ktoré tam vobec nepatria. Jano
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|