hrušeň Jana
|
|
|
|
|
 |
 |
|
prchal.hb - (13) - 152.7 (?), 16.11.2012 20:00
Jana opět konkuruje šťavnatostí melounům. Neskutečná odrůda. Škoda té slabší plodnosti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 63.39 (?), 18.11.2012 13:27
Jana je vyborna odroda. Ma vybornu chut. Suhlasim s tou plodnostou. Skoda len, ze nevydrzi tak dlho. Tento rok u mna dozrievala uz v oktobri, takze je uz po nej.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 252.217 (?), 20.11.2012 12:16
Pěstuji odrůdu Jana od roku 1994.Podnož je semenáč.Velké, sice méně vzhledné plody, velmi šťavnaté a chutné.Skladovatelnost zhruba do Vánoc.Plodit začala v třetím roce a plodí pravidelně.Úroda většinou střední.Asi po dvanácti letech pěstování začaly plody být dosti nevyrovnané a ty, které zůstaly malé tak nebyly téměř jedlé.Provedl jsem zmlazení a vyrovnanost plodů se zlepšila, ale není taková, jaká byla když byl stromek mladý.Tak během vegetace malé plody otrhávám, zatím jich není naštěstí mnoho.Množství úrody je zhruba stejné jak před zmlazením.Jinak odrůdy Dicolor a Robertova Děkanka jsou podtatně chutnější.Lokalita jižní Morava.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 150.245 (?), 23.9.2013 22:29
Dobrý den,
mám hrušeň Jana, která má letos velké množství plodů. Kdy je vhodná doba sklizně, tak abych plody netrhal předčasně, již nyní nebo ještě chvíli počkat(Nymbursko)? Značné množství plodů padá - hnije, zřejmě po zásahu vosou. Připevnil jsem na strom flašky s ovocnou šťávou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 24.9.2013 6:06
Jana jako zimní odrůda by se měla sklízet v říjnu, tedy není to každý rok stejné.Pokud jsou hrušky nabodávány už teď, svědčí to o určité zralosti. Letošní přemíra havěti nás zřejmě donutí sklizeň urychlit. AB
|
|
 |
|
 |
 |
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 179.38 (?), 10.11.2013 17:10
Letos na mé zahradě uzrály první Jany.Je to velmi štavnatá hruška.Zdá se, že ji uškodilo několik málo mrazivých nocí, a rán, které panovaly u nás v září, nebo to bylo v řijnu?Každopádně její vodnatá struktůra jevila známky poškození, které třeba Boscovka vstřebala v celku pohodlně.Na první dojem u ovoce nelze sázet, ale ani chuť se Boscovce nevyrovnal.Údajně je to zimní sorta, proto by neměla soutěžit o korunku s podzimními odrůdami, ale se zimními, no uvidíme další sezonu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|