|
Červnová
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?) 17.7.2012 7:59
Chuť hrušek a ovoce obecně je jednak individuální, to má JG pravdu. Navíc je velmi podmíněná dobou zrání, jak expresivně uvádí VK Je víc než pravděpodobné, že ovocné odrůdy jako ČVervencová, Stark Earliest, Rychlice německá, Redwin, či Herman, kdyby zrály v době těch nejlepších, by nkoho nenapadlo pěstovat. Ovšem to, co je první, chutná vždy lépe, bez ohledu na skutečnou kvalitu.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sadař vlada - Stříbrný Zahrádkář (152) - 56.254 (?), 9.7.2012 19:54
Zdravím Vas.
Proč neřeknete, že letní odruda hrušně Červencová je stejná potvora jako odruda jalblek Prusvitné letní. Měl jsem tuto letní odrudu hrušně Červencová na terminálu hrušně Lucasovy m. Musím přiznat, že tato odruda těží z toho, že je velmi ranná a plodná. Radana ji rychle ve zrání stíhala a nedá se vúbec s Červencovou srovnávat. Chování hrušňové odrudy a chuťové vlastnosti odrudy Červencová se silně podobá letní odrudy jabloní Letní průsvitné. Rychle zrají a jakmile spadnou a mají krásnou barvu jsou nechutně moučnaté Já jsem stejný kritik k odrudám jak muzejního stáří tak i staronových a nových. Prosím Vás i k uctě p. Vysloužilovy puste uzdu svým chuťovím buňkám a řekněte svúj názor s hrdými prsy. Vždyť to umíte dobře. Já si cenním hlavně upřímného názoru. Já osobně nedělám rozdíl mezi starými a novými odrůdami pokud mi chutnají!!!
sadař vlada
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 137.170 (?), 9.7.2012 22:41
Dobrý den.
Vážený pane Kaněro, reaguji na Váš příspěvek, přestože je určen jinému, protože Váš názor na chutnost nepokládám za správný, ale za škodlivý. Jsem jednoznačně (z mnoha vlastních a opakovaných zkušeností) přesvědčen, že chuť je vlastnost naprosto individuální u každého jedince (člověk i zvíře). Také se během života mění a závisí na řadě věcí. Vzpomenu na studentská léta, kdy jsem musel říkat, že ta odrůda nebo skupina odrůd je chutná a jiná chutná není, naprosto proti mému vnímání. I jen poznámka, že to cítím jinak, byla minimálně narušování výuky. S úžasem jsem pak časem zjistil, že podobnou chuť jako já, má i celá řada dalších. Čili, chuť není ani názor autority, většiny, natož výraz šířky ramen nebo síly hlasu mluvčího. Průsvitné letní z ČM Vysočiny mi velmi chutná, nejlépe právě spadlé! Vědomě a se znalostí jména odrůdy cca 50 roků. Podobně například i plody některých myrobalánů. Omlouvám se za vybočení z tématu hrušně. JG
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 92.38 (?), 17.7.2012 7:59
Chuť hrušek a ovoce obecně je jednak individuální, to má JG pravdu. Navíc je velmi podmíněná dobou zrání, jak expresivně uvádí VK Je víc než pravděpodobné, že ovocné odrůdy jako ČVervencová, Stark Earliest, Rychlice německá, Redwin, či Herman, kdyby zrály v době těch nejlepších, by nkoho nenapadlo pěstovat. Ovšem to, co je první, chutná vždy lépe, bez ohledu na skutečnou kvalitu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 25.2 (?), 20.7.2015 18:41
My jsme jim za mlada říkaly "prdlavky" nebyl u nich nikdy problém se jich přejíst - ale potom ty následky!!! Ano Červnová byla jedna z prvních, osobně si myslím, že je ideální na hruškovici, u Solanky a Klapovky je to škoda, na těch si pochutnají vnoučata s kamarády. Nehledě na to, že Červnovou nemůžete nabízet, kdežto Solanku a Klapovku bez problémů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|