Boscova lahvice - pro a proti
|
|
 |
 |
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?) 2.11.2014 19:12
Nejen hmyz, ale i sýkorky a kosáci si rádi pochutnávají na pozdních hruškách.Letos už boscovky nejsou... došly, a to ještě není ani polovina listopadu.Když jich bylo moc, některé do konce listopadu vydržely.
Boscovka je výborná šťavnatá, aromatická hruška.Není to sorta podobná těm co spadnou, a hned jsou k jídlu, nebo do kvasu.Potřebuje včas obrat na sklad, kde určitý čas dozrává... i na kvas potřebuje uležet, dojít,jinak postrádá typické aroma.Trochu podléhá strupovitosti, malinko monilii,rez hrušková skoro žádná,většinou má kožovitou, vrásčitou slupku... důvěrně ji šeptám do ouška..."princezničko,ty stydlíno v prošíváku, kde máš župan?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář (312) - 218.108 (?), 2.11.2014 13:43
Pro: Chuť, plodnost, vzhled, textura dužniny, kvalita pálenky. Pro mě je jakýmsi hrušňovým standardem - ale to pro to, že jsem na ní vyrostl.
Proti: Strupovitost, obliba u sršní, vos, bohužel i rez, nedlouhá skladovatelnost.
Zdraví M.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 2.11.2014 14:40
Souhlas s panem M., pro mne další plus - dobré (hodně dobré) jsou i sušené a na hrušková povidla.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 2.11.2014 19:12
Nejen hmyz, ale i sýkorky a kosáci si rádi pochutnávají na pozdních hruškách.Letos už boscovky nejsou... došly, a to ještě není ani polovina listopadu.Když jich bylo moc, některé do konce listopadu vydržely.
Boscovka je výborná šťavnatá, aromatická hruška.Není to sorta podobná těm co spadnou, a hned jsou k jídlu, nebo do kvasu.Potřebuje včas obrat na sklad, kde určitý čas dozrává... i na kvas potřebuje uležet, dojít,jinak postrádá typické aroma.Trochu podléhá strupovitosti, malinko monilii,rez hrušková skoro žádná,většinou má kožovitou, vrásčitou slupku... důvěrně ji šeptám do ouška..."princezničko,ty stydlíno v prošíváku, kde máš župan?
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|