Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos jsem zkoušel kolem kmene stromků dávat fólii s lepem. Tam, kde je kůra úplně hladká to funguje, ale na hrbolatějších je problém - mravencům stačí skulinka a vesele si podlezou pod fólií, takže jsem stejně musel spodní část styku kůry s fólií namazat chemstopem. Příští rok zkusm ještě tu malířskou pásku (a na ni ručně lep), myslím, že by se s ní mělo dát manipulovat lépe než s tou lepící fólií (tam to člověk nemůže pořádně napnout, aniž by se celý neumazal...).

Mimochodem - neexistuje nějaké lepidlo, které by vydrželo lepit jen jednu sezónu a postupně se samo působením slunce/mrazu rozpadlo a oloupalo? Opravdu nepotřebuji lep, který vydrží věky. Používal jsem Chemstop Ecofix, po 3 letech tam stále je (horní strana zaprášená, ale pod ní je stále vrtva lepu přilepena ke kůře).

Našel jsem ještě výrobek "Zdravá Zahrada Lepidlo na ochranu stromů" - předpokládám, že to bude úplně to samé (složení 100% polyolefíny stejně jako Chemstop).

Další výrobek - Vermifix ve spreji - složení opět polyolefíny, ale je otázka jestli to přesto nemá jiné vlastnosti, když se to dá nanášet sprejem - nemá někdo zkušenost? Rozhodně je plus, že je to sprej a člověk se neumaže.

Jinak letos je opravdu velký tlak mšic (a mravenců), hlavně na hrušních a meruňkách. Dnes jsem ale byl trochu rozčarován z toho, když jsem viděl, že lepový pás zamezil putování mravenců do koruny stromu, ovšem zamezil to i larvám slunéček, které ještě neumí létat, chtějí mšice sežrat a lepí se na pás... Na druhou stranu kdyby tam byli mravenci, tak stejně slunéčka odhání... EDIT: Když jsem to šel před chvílí překontrolovat, tak se většina larev z lepu nakonec dostala, ale otázka nakolik jim ten lep uškodil...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika