Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Ivan z okénka: Je to tak. Čo sa týka jabloní, tak tam je hromada nových odrôd, medzi ktorými sú aj mnohé vysoko kvalitné. Ale s hruškami je to "krapet jiné", tam tých novovyšľachtených odrôd až tak veľa nie je a ak aj sú (viď česká séria asi ôsmich odrôd z kríženia Boscova x Drouardova) tak väčšinou neprinášajú nejakú mimoriadnu kvalitu v porovnaní so starými osvedčenými harcovníčkami. Ing.Fidla to tu písal opakovane - staré a krajové odrody hrušiek stále dokážu poskytnúť vysokú kvalitu chuti (Mechelenská, Salisburyho, Esperenova, Koporečka, Muškatelka, Solanka, Sterkmanova etc.). Ich dostupnosť v škôlkach je ale prakticky nulová. Na rozdiel od starších "klasík" ako je Boscova, Konferencia, Lucasova, Williamsova, Dekanka Robertova, Avranšská, Hardyho... ktoré sú stále v kurze a ľahko dostupné. Ale to je už stará pesnička. IH