Růstový stimulátor

host - 193.103 (?)
21.5.2011 19:14

velice se mi osvedcilo rizkovat do rockwoolove vaty (kamena vata) kterou koupite v kazdem growshopu. je vicemene sterilni (muzete ji sterilizovat) a do toho rizkovat dle libosti. rizku sem do toho udelal tisice s maximalne 5% ztratou.

to jestli pouzijete nejakej korenovej stimulator je na vas. podle toho jak to koreni nebo nekoreni staci pouzit nejakej stimulator. praskovej gelovej to je fuk.

budto to nechat v parnicku nebo volne, vse je o tom co rezete a jak to jde a u kazdyho to funguje jinak. otestovat a ono se to nakonec nejak podari do takovy miry, ze vam to do tretiho dne roztrha rockwool :)

ten silverblabol bych na rizky nepouzival. protoze to je hnojivo a ja nez sou venku koreny zasadne nehnojim. pouzivam jen stimulatory s klasickymi auxiny jako je napriklad stimulax

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 190.217 (?), 18.3.2011 15:28, zobrazeno: 39652x

Podařilo se mi naloupit takřka předpisové větvičky okrasných keřů /zlatice, meruzalka krvavá a pustoryl/ v doporučené síle mezi tužkou a malíčkem a chtěl bych se pokusit je namnožit na další keře na zahradu a okolí. V radách o řízkování se často doporučuje růstový stimulátor. Nemám s tímto prostředkem pražádné zkušenosti, tedy se ptám který je vhodný, máte-li zkušenosti a jak se na řízky aplikuje??? za info děkuje a s přáním pěkného víkendu   j.c.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 61.6 (?), 18.3.2011 16:38

Růstový stimulátor je třešnička na dortu, která možná vylepší výsledky řízkování, ale nezajistí ujmutí toho, co by jinak nezakořenilo. Základem jsou samozřejmě kvalitní řízky, dobrý substrát a adekvátní péče.  Na kaqždém stimulátoru je obvykle návod. Do tekutých se před sadbou namočí suché řízky, do práškových vlhké a zbytek se oklepe.

host - 165.45 (?), 25.3.2011 15:36

Stimulátory se používají k podpoře růstu v zemědělství i květinářství. Používají se také k zakořeňování řízků rostlin. Zlepšují ujímavost a u některých těžko kořenících dřevin jsou nezbytné. Také brání napadení řízků chorobami. V poslední době jsem vyzkoušel novinku Altron Silver. Velmi se mi osvědčil.  Doporučuji.

host - 54.208 (?), 25.3.2011 20:45

Řízkování běžných kěřů je velmi jednoduché. Já požívám veliký květináč s ovory a místo obyčejné zeminy používám čerstvé piliny s příměsí hrubšího písku (potěrový) a něco substrátu. Toto provádím v únoru. Nádobu umísťují v kotelně.   Koncem března se objevují narašené pupeny.  Vladislav

host - 50.141 (?), 27.3.2011 13:53

dnes jsem si zakoupila stimilátor, bohužel návod na použití nepřečtu ani s brýlemi

host - 169.164 (?), 27.3.2011 20:20

Jaký typ stimulátoru?

Obvykle se prodávají již připravené k použití. Ať už tekuté, gelové nebo práškové, zpravidla se používají stejně: spodní část řízku se namočí do stimulátoru, přebytek se oklepne a řízek se píchne do substrátu.

Ať Vám to roste přeje

Josef.

host - 193.103 (?), 21.5.2011 19:14

velice se mi osvedcilo rizkovat do rockwoolove vaty (kamena vata) kterou koupite v kazdem growshopu. je vicemene sterilni (muzete ji sterilizovat) a do toho rizkovat dle libosti. rizku sem do toho udelal tisice s maximalne 5% ztratou.

to jestli pouzijete nejakej korenovej stimulator je na vas. podle toho jak to koreni nebo nekoreni staci pouzit nejakej stimulator. praskovej gelovej to je fuk.

budto to nechat v parnicku nebo volne, vse je o tom co rezete a jak to jde a u kazdyho to funguje jinak. otestovat a ono se to nakonec nejak podari do takovy miry, ze vam to do tretiho dne roztrha rockwool :)

ten silverblabol bych na rizky nepouzival. protoze to je hnojivo a ja nez sou venku koreny zasadne nehnojim. pouzivam jen stimulatory s klasickymi auxiny jako je napriklad stimulax

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 22.7.2011 21:07

Altron Silver je listové hnojivo a nikoliv stimulátor. Rozhodně je nesmysl máčet v něm ať dřevité, či bylinné řízky! To, že každé dobré listové hnojivo působí stimulačně a protistresově je jiná věc.

Mně se velice osvědčil rostlinný stimulátor Sviton Plus. Rajčata a paprika např. po 2 aplikací dělaly divy. Lze ho použít i k máčení semen nebo řízků. Bohužel, se ale neprodává v malospotřebitelském balení.

Podobně dobrým stimulátorem používaným hlavně v polní výrobě je Atonik, nebo jeho koncentrovanější forma Atonik Pro.

host - 165.45 (?), 2.8.2011 9:18

Velice se mýlíte!  Altron Silver je v první řadě stimulátor. Výživové prvky jsou dodány proto, aby nedošlo po aplikaci k deficitu živin, při jejich zvýšeném příjmu. Dále obsahuje nanostříro, které chrání před plísněmi a houbami. Čtěte na krabičce i s druhé strany!!!

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 2.8.2011 14:03

Milý pane (paní). Asi produkt prodáváte, a zdá se Vám, že hnojivo za tu cenu je neprodejné. Máte nejspíš pravdu.
   Diskutující se nemýlí. Skutečně jde v první řadě o hnojivo, obsah prvků, včetně stopových o tom jasně vypovídá. Ostatně sám výrobce - Almiro - na svých stránkách hovoří o Altronu S. jako o komplexním hnojivu. Že by se mýlil?
    Věta o deficitu živin při jejich zvýšeném příjmu je úsměvná, asi jako posilování imunity mikrobem L. casei defensis.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz