Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No, do diskuze o Amazonii bych se raději nepouštěla, s jejich mýcením deštných pralesů, aby mohli pěstovat palmy na nezdravý palmový olej, sice nesouhlasím, ale moc s tím nenadělám a do téhle diskuze to nepatří.

Takže k věci. Rostliny na zahradě pěstuji na záhoně, ne v nádobách. Kompostu mám ale tak málo, že mi vystačí pouze k tomu, abych ho přidávala do substrátu k zakořenění odnoží jahod, nebo do substrátu na výsadbu rajčat a jahod. V obou případech ho smíchám zhruba v poměru 1:1 s nějakým rašelinovým zahradnickým substrátem a buď to nasypu do kelímku a nechám tam zakořenit šlahoun jahody, nebo to při sázení nasypu okolo sazenice. Dávám ho i do truhlíků pro muškáty, nebo když přesazuju doma kytky v květináči, ale tam spíš v poměru 1 díl kompostu na 2 díly substrátu, aby byla výsledná směs trochu lehčí.

Pokud si tedy míchám substrát na výsadbu rajčat, nebo jahod, můžu tam dát kromě kompostu i trochu popelu. Jenom netuším v jakém poměru? Proto ten dotaz pro zkušenější. Když to hází na kompost, tak toho tam taky přece nemůžou nasypat kolik je napadne, třeba půl na půl je určitě blbost. Většinou sice má málokdo tolik popelu, kolik má kompostu, ale já momentálně skoro jo.

Na záhon budu zarývat popel bez kompostu, protože nyní nemám tolik kompostu, abych ho mohla zarývat na záhon. Asi by se to dalo někde najít, ale pokud už v tom máte praxi, tak jistě dokážete poradit, kolik zarýt popele pro běžné rajčata (Start, Tornádo) a kolik třeba pro pekingské zelí (to chci příští rok zkusit poprvé).
Vlaďka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika