Odzimování fíkovníku
|
|
 |
 |
host - 186.2 (?) 23.3.2017 9:55
Nemyslím, že by textílie vytvářela chladnější klima, zvláště v noci udržuje teplo, nakonec proto se dává na jaře i na záhony. Možná by k oddálení rašení přispělo jarní stínění, ale zase pozdějším nástupem do vegetace se oddálí breba sklizeň a prakticky vyloučí podzimní sklizeň. Pod krytem mi na jaře vše pučí rychleji a hlavně plesniví. Nakonec totožné zkušenosti mají i jiní: pravidlo, tentokrát čím dříve, tím lépe, platí i na jaře. Pokud by se fíkovníky zbytečně nechaly zabalené déle, mohou při teplejším a slunečném počasí začít pod obalem plesnivět. „Většinou rozbalujeme počátkem března, podle teplot. Těch -10 °C je bezpečná hranice,“ Zdroj: idnes
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 34.51 (?), 22.3.2017 15:26, zobrazeno: 15505x
dobrý den všem, myslíte že je již čas na odzimování fíkovníku ve volné půdě? Jižní Morava Vyškov
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.2 (?), 22.3.2017 15:53
už jste to dávno měl udělat (jakmile pominou mrazy pod -10st)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 186.2 (?), 23.3.2017 9:55
Nemyslím, že by textílie vytvářela chladnější klima, zvláště v noci udržuje teplo, nakonec proto se dává na jaře i na záhony. Možná by k oddálení rašení přispělo jarní stínění, ale zase pozdějším nástupem do vegetace se oddálí breba sklizeň a prakticky vyloučí podzimní sklizeň. Pod krytem mi na jaře vše pučí rychleji a hlavně plesniví. Nakonec totožné zkušenosti mají i jiní: pravidlo, tentokrát čím dříve, tím lépe, platí i na jaře. Pokud by se fíkovníky zbytečně nechaly zabalené déle, mohou při teplejším a slunečném počasí začít pod obalem plesnivět. „Většinou rozbalujeme počátkem března, podle teplot. Těch -10 °C je bezpečná hranice,“ Zdroj: idnes
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 23.3.2017 11:08
Chce to otužovat-i co se týká sluce svitu- jinak-při pozdějším odhalení dostanou rostliny šlahu... SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.51 (?), 23.3.2017 12:00
tak jsem tedy odstranil a vypadá to že mi hoodně namrznul... uvidím jak bude vypadat za měsíc a doufám že obrazí alespoň z kořenů...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.51 (?), 11.4.2017 15:53
nic neraší ani od kořenů... tak po loňské úspěšné sezoně to vypadá na nákup nové rostliny.. - nebo je ještě pořád čas na rašení?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 11.4.2017 16:22
Čekej tiše-Eva Olmerová, Čekej a neplakej-Antonín Gondolán... Sliboval jste, že vydržíte měsíc! SPCH
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|