Teď je to pravé počasí na roubování angreštu čerstvými rouby. Dříve jsem je dělal v ruce kopulací a jen málo venku. Venku však chytají stejně dobře, pokud moc nemrzne ani neprší. V březnu se dá opravovat vánočními rouby. V květnu se dá roubovat za zelena do rozštěpu a v srpnu kopulací a do boku. Tenké rouby řežu žiletkou a pevně vážu vlnou, kterou zafixuji malým kolíčkem. Vlnu pak omotám tenkou lepicí páskou a kolíček sundám. Kolíček bez úvazku dřevnatého roubu může použít snad jen někdo, kdo má naprosto dokonalý řez a má roubovanec v bezvětří. Hrubší rouby dělám normální plastovou páskou. Na roubovanec dávám někdy plastový sáček s trochou sněhu. Chrání před suchem a částečně před mrazem Předjarní roubování je asi ze všech období nejúspěšnější, ale taky se mi část nechytne. Nic se mi nechytlo při roubování do nezakořeněných řízků meruzalky, josty ani černého rybízu-lepší je nechat je napřed zakořenit.