Štepenie egreša v predjarí

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 66.105 (?) 
9.1.2011 10:38

Na jaře používám bílý papírový sáček (vreco) a na něj teprve fólii. Ale to je proti spálení zelených roubů sluncem. Sáčky se nemají dotýkat roubu, ale jen kolíku. Noviny jsem nezkoušel, rozmočí se na děšti. Většina roubů mi na jaře i tak chytne.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 92.61 (?), 13.1.2011 22:58

Ja som myslel na obalenie novinami pri štepení teraz v zime. Inak som už niekoľko meruzaliek včera zaštepil, uvidím, či nezmrznú a na jar vyrašia. Susedia sa veľmi tomu čudovali a uisťovali ma, že mi to pomrzne.

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 66.105 (?), 14.1.2011 22:27

Nepomrzne. Za pár týdnů bude venku naopak těžké najít nenarašené rouby (poslouží jen dobře uložené zásoby nařezané před Vánocemi).  Pokud se však obáváte krutých mrazů, můžete naroubované stromky vyrýt a založit ve vhodné místnosti.

host - 209.6 (?), 15.1.2011 12:14

Chtěla bych se vás zeptat jak zachránit angrešt asi Pax.

Psisko mi ho vyhrabalo a kmínek je překouslý na půl. Dá se na tu zbývající část naroubovat větvičky co zůstaly na korunce? Bohužel jsou mírně narašené, je totiž na SM dlouho teplo.

Mám i meruzalku, vyrůstají ji po celé délce kmínku větvičky, kdysi jsem viděla v Receptáři, že se má odstřižená meruzalka naroubovat, zavázat roub páskou a dát do sáčku do sklepa a že zakoření.

No už stejně není co zkazit tak můžu experipentovat.  Eva

Mimmo - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2263) - 66.105 (?), 15.1.2011 22:24

To je škoda. Pax je výborný beztrnný angrešt. Na starou podnož se vám asi nechytne nic a hlavně ne narašený roub. Podnož můžete ustřihnout u země a nové výhony, které z kořenů vyraší, se mohou naroubovat v srpnu. Korunku zkuste silně ostříhat a pahýlem meruzalky ji zabořte do kypré zeminy ve stínu. Mohla by zakořenit. Ostříhané větvičky by se mohly použít jako rouby na dobře zakořeněnou mladou meruzalku nebo větvičku. Hodně narašené pupeny však raději vylomte. Nezakořeněnou meruzalku bych asi nerouboval, ikdyž se to někomu daří.

host - 180.241 (?), 16.1.2011 5:34

A není to prakticky nesmysl bavit se tady o nějakém štěpování? Když angrešt stačí ufiknout a strčit do země a mladý výhonek sám zakoření.

host - 58.254 (?), 16.1.2011 21:08

Tak zrovna angrešt tak snadno nezakoření jako rybíz a i kdyby, získáte jenom keř a ten se obtížně sklízí, proto se pěstují angrešty převážně stromkové. pH

Eva Kaš - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.6 (?), 17.1.2011 0:05

Děkuji, provedu

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025