Rybízové víno je moc sladké



host - 119.228 (?) 
4.10.2021 9:41, zobrazeno: 822x

Dobrý den,

včera jsem stáčel rybízové víno. Po nádherné čiré červené barvě přišlo zklamání. Není to vůbec víno, ale spíše šťáva. Vůbec tam není cítil alkohol a je to příliš sladké. husté to není.

Na začátku jsem dal 5l rybízové šťávy, 5 kilo cukru. Celkem doplněno na 25 l. Tedy asi kilo cukru na 5 litrů.

Kvasilo to ve stodole.

Nevíte, kde jsem udělal chybu?

Díky

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 48.86 (?), 14.1.2022 20:54

A jak to dopadlo? Keď je to sladké a neni v tom cítiť alkohol, tak to asi ani nezačalo kvasiť... Ja by som zarobil kvások a skúsil to rozkvasiť v teple pri 20 - 25 stupňoch. 5 kilo cukru na 25 litrov vychádza 200 gramov na liter - velmi nahrubo, z toho by mohlo vykvasiť lahké víno s obsahom alkoholu do 10 percent a v podstate s nulovým zbytkovým cukrom. 
 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.1 (?), 14.1.2022 23:49

Mošt s 20% cukernatostí vždy vykvasí se zbytkovým cukrem. Navíc tady byla ta cukernatost vyšší, protože musíme připočítat i cukr v rybízu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 245.50 (?), 16.1.2022 10:28

Rybiz obsahuje - podla druhu a podmienok - cca 6 - 9,5% cukru. Vzhladom k tomu, že kolega toto množstvo nariedil ďalšími piatimi litrami vody na liter muštu - t.j vo výslednom roztoku bolo cukru z rybízu cca 1 - 1,5% - dovolil som si od tohoto cukru v rámci zjednodušeného výpočtu ktorý som uviedol na začiatku, abstrahovať.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 236.1 (?), 16.1.2022 19:08

V 5 litrech rybízové šťávy je necelého 1/2 kila cukru.To jste abstrahoval poměrně dost (cca 10% veškerého cukru).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 81.144 (?), 17.1.2022 11:09
Sladké je i tokajské a není to na závadu. Musíte sám vědět, jestli vůbec začalo kvasit a nebo se zarazilo až později. Jestli se vyčistilo a má jiskru. Důvodů proč se tak stalo může být víc...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika