Ma smysl ostrihavat zmrzle kvety jahod?
|
|
 |
 |
host - 157.239 (?) 6.5.2016 11:44
Lidi, poďme si pomáhat , stačí, jaké nesmysly-životu nebezpečné vymýšlejí ti horní . Není nic jednoduššího, než učinit pokus-některé keříky nechat se zmrzlíky, jiné uštípat... Je taky otázka, kolik hektarů má to které jahodiště, jak je pěstitel zaměřený na krásu, má-li čas... Moje zahrady dostaly mrazem dost na frak, meruňky a nejspíš i ořechy letos vlastní mít nebudu, jahody na začátku kvetení taky černé, ale dost dalších květů je ok. Já nebudu vyštipovat-jednak mám málo času, pak je i malá možnost přenosu chorob do otevřených ranek. S.P.,Ch.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 112.187 (?), 6.5.2016 9:09
Pán si nemyslí, že to jahodám prospěje. Pán se na toto právě ptá. Takže jestli nedokážete odpovědět, nevím, proč reagujete.
BTW: mě by to taky zajímalo, jsem na tom stejně.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.228 (?), 6.5.2016 10:48
Nejsem odborník přes jahody, ale neumím si představit, čemu by to mělo pomoct? Květy jsou zmrzlé, tedy žádné plody nebudou a tedy se jahodník nemá čím vysilovat. I ty moje, bohužel. Konvalinka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 48.212 (?), 6.5.2016 10:52
Obecně má smysl odstraňovat poškozené část rostlin, neboť se mohou stát vstupní branou infekce. Zda to platí i pro jahody netuším. Pan Ing. Mravenec chtěl asi svým příspěvkem říct, že u jahod to smysl nemá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.52 (?), 6.5.2016 11:07
Zmrzle kvety vystipuji. Zda a nakolik je rostlina vyzivuje nevim, ale mozna (castecne) ano. Take to lepe vypada.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 128.52 (?), 6.5.2016 11:27
Nenaroste, ale zmrzly kvet zbytecne spotrebovava ziviny, neupadne hned po zmrznuti.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 6.5.2016 11:44
Lidi, poďme si pomáhat , stačí, jaké nesmysly-životu nebezpečné vymýšlejí ti horní . Není nic jednoduššího, než učinit pokus-některé keříky nechat se zmrzlíky, jiné uštípat... Je taky otázka, kolik hektarů má to které jahodiště, jak je pěstitel zaměřený na krásu, má-li čas... Moje zahrady dostaly mrazem dost na frak, meruňky a nejspíš i ořechy letos vlastní mít nebudu, jahody na začátku kvetení taky černé, ale dost dalších květů je ok. Já nebudu vyštipovat-jednak mám málo času, pak je i malá možnost přenosu chorob do otevřených ranek. S.P.,Ch.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|