Kanadská borůvka - neprospívá
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 34.52 (?), 23.5.2013 9:20, zobrazeno: 86354x
Dobrý den,
vím, že je tady ohledně "borůvek" hodně diskuzí, ale přesto se zeptám. Máme na zahradě keřík kanadské borůvky a vůbec neprospívá. V zimě celkem dost omrznul - mám ty větvičky omrznuté ostříhat a nechat ty, na kterých jsou lístky?? Má asi jen jeden květ. V loni také moc neplodila. I když je fakt, že ji skoro vůbec nehnojím... je to tím??? Nebo je to stanovištěm?? chtěla by více sluníčka? Je tak trošku zastrčená u malin...
Prosím o radu, jak jí pomoci, aby měla více plodů a více prosperovala. Máme ji už skoro 4 roky.
Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 23.5.2013 9:32
Hnojit by se urcite mela, skolka Drozdin uvadi v navodu - roční přísun živin asi 10 g N, 3 g P a 10 g K v čistých živinách na rostlinu. Ciste ziviny se pocitaji z procentualniho obsahu zivin ve hnojivu, nabidka hnojiv je relativne siroka. Omrznute vetvicky ostrihat, chtelo by to minimalne 2 keriky ruznych odrud pro lepsi opyleni. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.22 (?), 23.5.2013 11:00
Mám pět keřů třetím rokem a letos jsou úplně opsypané květy. Používám hnojivo Agro OM Borůvky a brusinky 1 kg. Je pravda že jsem vykopal velké jámy a zavezl je hrabankou z lesa + horni vrstvu z kůry. Pokud doma řežu dřevo, piliny dávám do záhonu k boruvkám.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 34.52 (?), 23.5.2013 11:27
Děkuji, myslíte, že by jí pomohlo, kdybych ji přesadila a do jámy bych dala jehličí případně piliny a kůru nahoru?? Dřevo řežeme taky, takže kůry ze stromů máme dost. Bojím se, že po přesazení bych ji zničila úplně. Sluníčka má hodně i hodně vláhy.
To hnojivo jsem měla taky, takže ho ještě koupím a budu hnojit ať se do zimy trošku vzpamatuje. A popřemýšlím, že koupím i další keřík, je možné, že když je jen jedna, že je problém s opylováním...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.144 (?), 23.5.2013 12:53
Pokud je boruvka vysazena v ciste raseline, tak bez hnojiva neporoste. A o zadnych 'zazracnych' hnojivech vubec nebyla rec, ale o rocni bilanci zivin, doporucovanych jednim z prodejcu rostlin. J.R.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|