Jak pěstovat Kumoi?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 59.191 (?), 2.9.2010 20:40
Kumoi mám několik let.Ovšem 95 % plodů mi shnilé spadne na zem.Zřejmě nějaká červivost.Plody výborné, strom obsypaný ale už jsem se rozhodl ho pokácet.Nevím jestli by pomohl nějaký postřik, ale já vlastně chemii ani nechci.
Kdyby mi shnila třřeba polovina plodů ještě bych to oželel, ovšem jak jsem psal prakticky mě zůstane vždy tak ze tři kila s obsypaného 5 metrového stromu.Už jen to uklízet.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.178 (?), 13.10.2010 21:55
Dnes jsem ochutnala Kumoi z naší zahrádky. Ze záplavy květů uzrál 1 plod. Občas si koupím v obchodě nashi, ale s chutí ze zahrádky se to nedá srovnat. Báječná rumová příchuť. Byl to obřad S manželem jsme si každý vzal polovinu a pak jsme oba chválili a litovali, že toho není víc. Hned přikupujeme další stromky. Helena
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 64.183 (?), 30.11.2010 20:46
Taky se připojím - mám už třetí rok nashi z Juralu (odrůda Nijisseiky), byla jsem překvapená, že hned další rok po nasázení měla několik plodů a jsou zralé už koncem srpna, letos začátkem září. Také se mi přírůstky zdály malé, teprve tento deštivý rok konečně narostly do běžných, jako např. u hrušní, takže usuzuji, že zalévání by asi prospělo. Plody jsou světle žluté a velké jako střední jablko, ale vždy je musím probírat, nasadí jich velké množství. Jsou sladké, velice šťavnaté, pouze střed těsně u jaderníku je kyselý. To by asi byla jediná vada, jinak jsem jiné škůdce nezaznamenala.
Jana
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 92.61 (?), 15.12.2010 23:57
Zabudnite na Kumoi, nemá dobrú chuť. Pestoval som ho 5 rokov a potom som ho zlikvidoval. Hrušky sú lepšie.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 181.169 (?), 9.3.2011 19:38
Také už pěstuji asijské hrušně 5 let a neznam lepsi a bezproblémovější ovoce. Nejsou náročné na půdu, rostou mi v těžké jílovité půdě, zálivku nemají žádnou. přírustky velké. Po vysazení špičáků, hned druhý rok plodily. Je více druhů a mají svá specifika, některé se dají jíst přímo ze stromu v období října(jsou to nestrupovité, žluté odrůdy) - jsou extrémně šťavnaté a sladké. Tmavší odrůdy je potřeba koncem října otrhat a nechat dozrát v pokojové teplotě, vydrží hodně dlouho. proro někomu nejspíš tyto asijské hrušně nechutnají, protože je jí rovnou ze stromu a jsou ještě trpké, tvdé a bez š´távy - to samé bývá i v marketech, ale tam je to i samozřejmě z jiných důvodů. Všem asijské hrušně doporučuji a nenechtě se odradit!!! Kdo je u mě ochutnal, hned je chtěl mít také, že nic tak dobrého a štavnatého ještě nikdy nejedl: o)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.32 (?), 10.3.2011 12:32
mohli by ste napísať, aké odrody Nashi hrušky pestujete? keď ste ich tak vychválili, odrôd je veľa a praktické skúsenosti s nimi môžu pomôcť pri výbere tej najchutnejšej :-)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 108.254 (?), 30.9.2011 10:37
Vloni 13.10.2010 jsem psala příspěvek o odrůdě Kumoi. Tehdy byl 1 plod výborné chuti. Letos obsypaný stromek 1,3 m vysoký.
Vzdálenost od ostatních stromů je 1,5m. Mohu srovnat s plody nashi z obchodu i s hruškami českými. Chuťově lepší než z obchodu, trochu jiné než české, ale velmi chutné. Netrpí rzí (jsme u lesa). Nemáte zkušenost s chutí hrušky ze stromu Man Sun Gil a nebo Nijisseki? Kumoi, co máme, má rumovou příchuť.
Helena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 246.44 (?), 26.3.2011 12:51
Dobrý den rád bych se zeptal jak daleko se sadí od ostatních ovocných stromů.Protože nikde jsem nezjistil kolik potřebuje Kumoi prostoru
tak, aby si nekonkurovali s oastatními stromy.Je to 4 m od sebe vřadě a
5 m řady tak jako u našich hrušní?
Děkuji Ruda
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|