Jak pěstovat Kumoi?
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 230.20 (?) 6.4.2007 8:44
To je nedorozumění. Nasazeno na květ mají dvě kumoie toho nešťasníka (moje), kterému "nejdou do dřeva", i když je v loňském roce pečlivě zbavil všech květů. (V předchozích letech plodily). Nijak se to na růstu neprojevilo. A tak to letos zopakuji.
Ještě k plodům. Nebyly sice té velikosti, jako koupené v obchodě, ale chutné.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.31 (?), 27.7.2007 15:47
Dobrý den, my máme vysazené dva stromky a jsme moc spokojení, jediné, co bych trošičku vytkla, že je potřeba trochu tvarovat větve, občas je něčím zatížit nebo přivázat, protože jinak strom vypadá nevzhledně....ale to jsou takové maličkosti.....Jinak jsem chtěla ještě dodat k té chuti plodů....mám zjištěno, že je potřeba hodně sluníčka na to, aby plody dobře dozrály, musí být krásně žlutozlaté a pak jsou lahodné....pokud si to člověk koupí v obchoďáku, může se setkat s tím, že spíš bude křoupat piliny bez chuti....:o)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 136.70 (?), 12.6.2008 15:49
Moje kumoj taky 3 roky skoro nerostla, přírůstek tak 10-15 cm rok(druhý rok se urodily 2 plody) Pak mi kmen oholily husy!!! Už jsem se s ní loučil a těsně nad místem roubování vyrazil jeden proutek, druhým rokem po poškození dorostl 2,5m (opravdu)!!! a začal větvit. Leto má nasazeno asi 15 plodů a na jednu větev jsem zkusil naroubovat hršku (Williamsovu) -krásně se chytla a po cca 2měsících má výhon 25cm.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.79 (?), 22.10.2008 11:18
Prosím poraďte, jak moc se strom větví a jakých rozměrů vyroste. Dík.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 137.172 (?), 18.9.2009 19:34
Naši známí naroubovali kumoi na jabloň a mají ji obsipanou.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 246.18 (?), 21.2.2010 21:34
Loni na podzim jsem nasadila asijskou hrušeň. Má hlavní větev a dvě boční. Stříhá se prvním rokem jako normální hrušeň? Tj. Hlavní zkrátit na půl délky a boční zkrátit o 10cm pod hlavní? A k té nastýlce, je vhodné nastlat ke stromku posekanou trávou? předem dík. Lucka
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|