Dobrý den. Jste trpělivý. Pokusím se poradit. Pěstuji angrešty jako keře. Keř upravuji podobně jako pravokořenný stromek, ale s více kmínky a oporou. Angrešty jsem skoro všechny koupil jako stromečky na meruzalce. Podle odrůd, které jsem hledal. Stromkovou sazenici jsem pak nezasadil svisle a s opěrným kůlem, ale vodorovně (tedy přibližně, mírně šikmo). Růst angreštové korunky je pak stejný, stromek nebo keř. Technicky: Vybral jsem stromek s jednostrannou korunku nebo ji jednostranně přistřihnul. Vykopal dvě jamky (jedna k zakořenění korunky, druhá na kořeny stromku) spojené rýhou. Stromek založil skoro naplocho (u kořenů trochu ohnul dolů, u korunky nahoru). Vypomohl jsem si kolíky, provázkem (kamenem, cihlou) a zahrnul zemí. Vrstva u kořenů trochu víc jak ve školce, u srůstu roubu s kmínkem cca 5 cm. Po roce nebo dvou letech (podle toho jak to rostlo, zlobí plevel) jsem odhrabal u zakořenělé korunky kmínek meruzalky a odstřihnul ho. Tím se stal ze stromkové sazenice angreštový keř. Taky jsem dlouhou větvičku korunky vedl zemí dal od korunky (hřížil), a jsou keře dva. Možná Vám to něco pomůže. JG