Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Před několika málo lety byly na jaře v Tesco nabízeny sazenice drobného ovoce, s maďarskými popisky ale (podrobnější zkoumání) z rumunské množírny a některé odrůdy byly vlastní rumunské. Tím je také červený rybíz Abundent tj. Hojný.

Letos jsem se dočkal první významnější úrody. Zdá se že název odpovídá skutečnosti tj. je dlouhá stopka a jsou na ní větší až velké kuličky.

Chuťově je rybíz po dozrání nikoli tak moc ostře kyselý. I když kyselý pochopitelně vždy je a v porovnání s rybízem bílým. 

V popiscích se uvádí že má být odolný a je určený i do chladnějších oblastí. U mne je 430 m n.m. v mrazové kotlině a v jílovačce.

Zatím se mně jeví jako spíše raný, což platí nejen pro dozrávání ale také pro květ a ten u mne v letech před tím sem tam vymrzal a na stoncích potom kuličky chyběly. V letošním na teplo výjimečném zatím roce a už od nástupu jara byla úroda Abundentu opravdu hojná a s ohledem na název :-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika