Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, ano uhodil jste přesně hřebíček na hlavičku. Mám od podzimu pár pytlů Cereritu, Dolomitu, Superfosfátu a Síranu draselného, co jsem dávala jen ke stromkům s tím, že do jara třeba pochopím jak to použít i pro záhony. Ale snažší než znova studovat je podlehnout té reklamě "vše pro vaše jahody v jedné krabici, a ještě bio a ještě s guánem a ještě.." ale proč pak proboha tři výrobky pro stejnou rostlinu od stejné firmy mají diametrálně odlišné složení? A to samé u hnojiv na rajčata, růže, borůvky, dýně atd. A ty granulované přírodní slepičáky vypadají lákavěji, než bílý prášek v chemickém pytlíku. Přitom jde zřejmě v první řadě jen a jen o peníze..  

Jestli máte blbuvzdorný návod na použití jednosložkových hnojiv, sem s ním. Já bohužel pořád narážím na kombinace a kontraindikace, kdy na malém prostoru mám jahody, borůvky, růže a jabloně na giselách tj. kde lze jen lehce zahrábnout, nikoliv zarýt, a hlavně co snese jeden druh, nemá rád jiný.

U skleníku a záhonu, kde lze hluboce zarýt, jsem pochytila jen to, že se vápno nesnese s ostaními složkami, ale nejsem si jistá zda můžu kombinovat najednou Superfosfát a Síran draselný, popř. Cererit? A čím tam dostat Dusík? Dusíkatým vápnem? A kdy? Platí ta poučka od roztání posledního sněhu do květu zlatice? U nás (necelých 700mnm) kvete zlatice ještě na sněhu..

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika