Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Muchovníků je hodně odrůd a další velký problém je tu odrůdu vůbec získat a nebýt podveden semenáčem, který často je zcela nechutný nebo i když poživatelný jakž takž je tak má jako koncovku pachuť po myšině.

Potřeba dát pozor, být informován, že kupovaný muchovník je případně roubovaný protože je třeba potom hlídat aby se nepěstovaly "v tom zmatku" narostlé výhony i z podnože a kde ta (pa)chuť plodů potom je viz výše. Zklamání.

Zatím jsem se setkal, zkouším zvědavě více odrůd, s muchovníkem jako keřem ovšem z kterého je možné ten stromek si potom časem vypěstovat. Potvrzuji.

Za dle mne nejlepší jsou odrůdy muchovníku odvozené z právě muchovníku olšolistého: výrazně větší bobule a s kterými nějak si malí ptáci moc asi už neporadí, husté hroznovité květenství a především (ve variantách) osvěžující šťavnatá a tak akorát nasládlá chuť! Ovšem je třeba mít opravdu onu odrůdu a nikoli podvržený semenáč!

Ty ostatní muchovníky (zjednodušuji) a co mají malé plody a řídká květenství jsou obvykle výrazně sladší, ne tak šťavnaté a je třeba je nechat opravdu dozrát (jinak jsou mdlé a moučnaté) a je to ano také svým způsobem delikatesa, ovšem tady nekompromisně úrodu sklízí ptáci a je třeba chránit sítěmi a i tak se neuchrání. Opět nutnost dát pozor, aby to nebyl semenáč! Velké riziko zklamání!

Nejhorší dle mne stále je a pro začínající, že někteří prodávající onu záruku odrůdy nedávají a když vidím navíc označení "borůvka" a nikoli muchovník... tak o důvod víc otočit se na podpatku a jít pryč - nic raději nekupovat! 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika