Mořit či nemořit česnek?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 155.121 (?), 11.11.2011 9:15
Už mám namořeno a vysázeno /Sulka, Rovral/.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 149.210 (?), 12.11.2011 20:05
Váš švagor je rozumný človek. Výsadbu bez namorenia mám tiež odskúšanú a verte mi, že rozdiel v kvalite sklizne nebol vidieť. Ak začínate s novou sadbou a chcete mať istotu v otázke roztoča cesnakového, namorte si cesnak Sulkou. Proti iným chorobám či škodcom Vám Sulka nebude nič platná. Rovral je dobrý iba proti hnilobám a plesním. Sám neverím, že by jeho účinok trval až do júna či júla, kedy sú tieto hubové problémy na rastnúcich paliciach aktuálne. Skúste si časť sadby nenamoriť a potom pri sklizni porovnajte, o koľko je tá namorená zdravšia? U Rovralu zvážte aj jeho možné karcinogénne účinky. Čo urobíte s roztokom po namorení strúčkov? Vylejete ho do kompostu, alebo do kanálu? Myslíte, že mestská čistička dokáže eliminovať zo splaškov syntetické fungicídy? Na Slovensku a v iných krajinách EÚ je už dávno predaj Rovralu a podobných moridiel zakázaný. Paľo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.52 (?), 13.11.2011 18:26
Až dnes som zasadil cesnak, pretože ráno bola už riadna námraza. Morenie bolo asi pred 2 týždňami. Podsypal som ho ostrým pieskom a diery, do ktorých som ho sadil, som zasypal zemou odľahčenou pieskom, aby sa nelepila, ale bola ľahká, sypká. Dal som tam aj máličko sypkého kompostu. Pred rokom som to skúsil prvý krát a nikdy som nemal taký pekný cesnak ako tohtoročný. Na tých 2x1 m cesnakového políčka to bolo malinko roboty navyše. Som zvedavý a trochu nervozný, či sa recept na pekný cesnak vyplní.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.102 (?), 23.11.2011 17:59
Jednotlivé stroužky, dát na měsíc, před výsadbou, do popela z tvrdého dřeva.Todle mi poradil strýc, že se to tak dělalo za první rebubliky, kdy na chem.přípravky, prostě nebyly peníze.Vratislav
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|