Poznáte odrodu?

Škůrek Miroslav - (30) - 157.242 (?)
17.8.2011 8:31
Dobrý den, vím,že je těžké rozeznat některé odrůdy, ale i přesto to zkusím.Dcera koupila domek se zahrádkou a tato broskev byla na jaře skoro před popravou (v pozadí je vidět skládka),ale já ji ostříhal a dal jsem jí možnost, aby se ukázala, jelikož sousedi nikdy neviděli plody.Jedná se o mladý stromek a plody jsou křupavé, šťavnaté,výborné chuti.Nejedná se o Redhavenky, nebo Harbritky, ty mám doma a jsou již dávno snězené.Také bych chtěl poprosit o radu, jestli půjde tato odrůda naroubovat na moje zmíněné odrůdy, protože toto je zatím nejlepší broskev, co jsem kdy ochutnal.Děkuji, Mirek,Pálava.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 157.94 (?), 13.8.2011 23:14, zobrazeno: 5278x
Vo vinohrade mám uprostred viniča staršiu broskyňu. Tento rok kvitla málo, ale napriek tomu ostala v korune slušná úroda. V polovici júla- tesne pred príchodom "obdobia dážďov" som pooberal tvrdšie plody na zavarenie. Prišiel som až po dážďoch, 4.8., a pozberal zvyšok úrody. Paľo
neznáma odroda
neznáma odroda

host - 157.94 (?), 13.8.2011 23:18
Strom je náchylný na kučeravosť podobne ako kultivary s príponou Haven. Dužina je polotuhá, šťavnatá, chuť harmonická, podobná odrode Red Haven. Poznáte, o akú sortu ide? Paľo
neznáma odroda
neznáma odroda

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 102.1 (?), 14.8.2011 9:11

Těžko říci, jde-li o nějakou odrůdu nebo semenáč.V tuto dobu zrajících bělomasých odrůd mnoho není. U nás nyní teprve začíná dozrávat Krasava, ale ve vinorodném kraji bude už nejspíš po ní.

host - 157.94 (?), 14.8.2011 14:06
Táto odroda, pane Miloši, je žltomäsá. Odraz svetla od stolu a kvalita mobilu skreslili farbu dužiny. Augustových odrôd je veľa, možno je to aj semenáč. Dôležité je, že je chutná a v čase zrelosti ide od kôstky. Bolo by škoda ju vyrezať, pretože tieni viničovým krom. Paľo

Škůrek Miroslav - (30) - 157.242 (?), 17.8.2011 8:31
Dobrý den, vím,že je těžké rozeznat některé odrůdy, ale i přesto to zkusím.Dcera koupila domek se zahrádkou a tato broskev byla na jaře skoro před popravou (v pozadí je vidět skládka),ale já ji ostříhal a dal jsem jí možnost, aby se ukázala, jelikož sousedi nikdy neviděli plody.Jedná se o mladý stromek a plody jsou křupavé, šťavnaté,výborné chuti.Nejedná se o Redhavenky, nebo Harbritky, ty mám doma a jsou již dávno snězené.Také bych chtěl poprosit o radu, jestli půjde tato odrůda naroubovat na moje zmíněné odrůdy, protože toto je zatím nejlepší broskev, co jsem kdy ochutnal.Děkuji, Mirek,Pálava.

host - 174.62 (?), 17.8.2011 8:44
Dobrý deň! Augustových odrôd je veľa, je ťažké zistiť sortu iba podľa farby, bez ochutnania. Môže ty byť aj semenáč vypestovaný z pohodenej kôstky. Na udržanie a šírenie sorty by som zvolil radšej očkovanie ako vrúbľovanie. Teraz máte na očkovanie ideálny čas. Paľo
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz