Mech na broskvoni?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.2 (?), 16.3.2011 20:34
Jak to šedobílé, tak to žluté jsou lišejníky, jsou známkou čistého ovzduší a stromkům neškodí. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.241 (?), 17.3.2011 14:10
Stále nechápu, proč Vám na těch broskvích lišejník tolik vadí? Viz např. i příspěvek paní Lídy. Dle fotek stromek není nikterak masivně porostlý lišejníkem... Přiděláváte si zbytečně vrásky na čele. Dle mého názoru je to pouze kosmetická vada, kterou překryje olistění.
(Apropo, modříny u nás, masivně porostlé lišejníky, vypadají v zimě poeticky! Ale tam už asi negativně stíní níže položeným větvím.)
Mittw.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 135.2 (?), 17.3.2011 15:36
No, tím zmlazením to můžete "pohnojit"... Proč chcete broskev zmlazovat a ještě k tomu teď - v nevhodnou dobu, když je průběžně normálně stříhaná? Já mám lišejníky na stromcích také a když nevadí stromkům, nevadí ani mně. Teď jich roste poslední roky víc než dřív, protože je čistší vzduch, je v něm méně síry. Jediné negativum, které to má je, že ten čistý vzduch neomezuje šíření houbových chorob (např. rez hrušňová). Ale lišejník ničemu neškodí, tak proč vadí vám? Aspoň víte, že máte čistý vzduch... Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|