Podle mne máte výstavní příklad "vinohradnického semenáče", tedy podnožové odrůdy plodící pro někoho i přijatelné plody. Zejména pokud je plodů málo, tak jsou i dosti velké. Ale obecně má VS snahu přeplozovat a tím bez probírky a řezu plodí spoustu malých plodů. Plno lidí je užívá k výrobě džemů, protože jednak mají dost kyselin aby výrazně nehnědly a pak červený nádech případné hnědnutí skryje do plného bronzového tónu. Pokud se přidává do kvasu, tak jen cca do 15% v případě švestek a 10% v případě jablečné drti. K lepší zpracovatelnosti přispívá odležení na lískách cca 48 hodin, tj. podtrháváme 2 dny před tím, než je budeme okrajovat z pecek. Zpravidla se dají dobře loupat = na 3 sekundy ponoříme do vařící vody a hned poté vložíme do nádoby s vodou ledovou. Z ledové vody postupně lovíme a spařená slupka jde skoro sama (jak z rajčat).
Pokud víte, kde jste kupoval = reklamujte...
SfK.