Broskvoň - usychání
|
|
 |
 |
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?) 13.7.2012 13:24
Zdarec Mirku! Já jsem letos pohřbil také jednu broskvoň, která ale narozdíl od té Vaší po jaru vůbec neobrazila. Ta Vaše ano, dokonce zakvetla a má dokonce i nějaké plody. Narozdíl ode mne, kdy byl problémem ve vymrznutí podnože, u Vás bych si tipnul, že se jedná o fyzilogickou poruchu ve výživě stromku. Fotka je sice udělaná z dálky a chybí detail listu, ale vypadá to na nějakou chlorózu. Myslím, že byste mohl pro záchranu stromku aplikovat železité hnojivo (s chelátovou formou) ve formě postřiku na list a do půdy ve formě zálivky přidat nějaké vhodné dusíkaté hnojivo. Plody bych z toho stromku sundal. A jestli je u Vás sucho, tak zalévat, zalévat, zalévat (s citem).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 250.160 (?), 24.5.2012 12:48, zobrazeno: 13508x
Prosím o radu s broskvoní. Stromek - 2 roky začal částečně uvadat viz foto. O co se jedná - mrtvice či monilioza či něco jiného? viz foto.
Děkuji za reakce
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 27.38 (?), 25.5.2012 19:04
Možná je to jen nerovnováha mezi rozbujelou nadzemní a slabší podzemní částí.
Já bych odřezal vadné části do živého - je-li možno ponechat malý čípek s pupenem - ránu zatírám latexem nebo balakrylem s malým množstvím rozmíchaného Kuprikolu (3%). Pak se už jen modlím.
Broskvoně toto dělají rády. Dejte vědět výsledek. Zdravím -J.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Wimpi - Diamantový Zahrádkář (2112) - 44.75 (?), 13.7.2012 13:24
Zdarec Mirku! Já jsem letos pohřbil také jednu broskvoň, která ale narozdíl od té Vaší po jaru vůbec neobrazila. Ta Vaše ano, dokonce zakvetla a má dokonce i nějaké plody. Narozdíl ode mne, kdy byl problémem ve vymrznutí podnože, u Vás bych si tipnul, že se jedná o fyzilogickou poruchu ve výživě stromku. Fotka je sice udělaná z dálky a chybí detail listu, ale vypadá to na nějakou chlorózu. Myslím, že byste mohl pro záchranu stromku aplikovat železité hnojivo (s chelátovou formou) ve formě postřiku na list a do půdy ve formě zálivky přidat nějaké vhodné dusíkaté hnojivo. Plody bych z toho stromku sundal. A jestli je u Vás sucho, tak zalévat, zalévat, zalévat (s citem).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|