Broskvoň Modřinka

host - 92.38 (?) 
7.9.2015 10:13

Jsem nadšená z chuti plodů, patří mezi naše nejchutnější broskve, ale musím se přidat, strašně rychle se otlačuje a podléhá zkáze, dokonce i v ledničce. O otlačování při transportu též ani nemluvím.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6670) - 9.135 (?), 7.9.2015 10:35

Jenže s tím nic nenaděláte. Nemůže být zároveň tvrdá i měkká. To samé mi udělala Fairhaven ponechaná k dozrání do měkkosti na stromě. Po utržení a položení do lednice se do ní obtiskly dráty z police. Chce to asi mírně podtrhnou a nechat dojít. A zacházet s tím jako s pokladem.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18319) - 67.66 (?), 7.9.2015 15:06

To byl problém letošního léta. Rané broskve (Redwin, Harbinger, Favorita M.) se u nás sklízely několik týdnů postupně. Ty srpnové - Modřinka, Fairhaven, Redhaven dozrávaly v největších vedrech. Během pár dní změnily konzistenci ze zcela tvrdých do přezrálých. Kupodivu bělomasá Krasava ustála ty vedra nejlíp.

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 231.25 (?), 28.12.2012 15:49
Modřinku mám na podnoži B-VA-2 a bujný růst opravdu nemá... Chuťově není špatná, má být odolná proti nízkým teplotám.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 18.1.2013 11:57

Chuťově není špatná

A proč by byla.Nevím co si mám pod tím přectavit -není špatná.Předpokládám, že to byla řečnická odpověď se subjektívním neurčitým osobním ohodnocením chuti,nebo jiných vlastností.Jinak nevím, která jiná odrůda, která dozraje do konzumní zralosti by byla špatná.Zkuste se pokusit o nové ,konkrétnější zhodnocení této odrůdy, které by výstižněji charakterizovalo vlastnosti-buď na jednu nebo druhou stranu.

host - 41.143 (?), 18.1.2013 12:27

Nevím co si mám pod tím přectavit -není špatná. 

Já přesně vím co to znamená, není špatná = nic moc, mohla by být lepší.

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 225.46 (?), 18.1.2013 13:28

Pokud něco dozraje do konzumní zralosti tak to ještě automaticky neznamená, že je to vyníkající. Cresthavnu se podle mého názoru nevyrovná. Každý pěstitel má svého favorita.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 18.1.2013 13:43

Z Vaší vyhýbavé odpovědi jsem pochopil, že Modřinku nepovažujete za velmi dobrou v chutí, ale jen průměrnou-to jest není špatná, a máte jiné favority.Myslel jsem, že se s námi podělíte o podrobnější chuťový rozbor Modřinky, která taky pochází z Cresthavenu, a mohla by podědit něco dobrého po rodičích.

Jan pěstitel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (243) - 225.46 (?), 18.1.2013 14:04

Z odrůd, které pěstuji a vícekrát plodily mi nejvíc chutnají v následujícím pořadí. Cresthaven, nekrarinka Maria Aurelia, Favorita Moretini, Redhaven, Modřinka, Flamingo a nekrarinka Harko.

Tohle je můj žebříček sestavený na základě mé chuti a jak je známo, tak chutě jsou individuální.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 18.1.2013 14:30

Chuťové kvality Cresthavenu jsou nám velmi dobře známy.Škoda že podle Vás Modřinka i Flamingo asi nedosahují tak dobrých kvalit jako rodičovská odrůda, která ale zraje později.Ale asi by to nemělo být ovlivněno nadmořskou výškou, když ve Vaší poloze pěstujete nektarinky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz