Broskvoň Earlycrest
|
|
 |
 |
host - 13.181 (?) 10.6.2015 16:53
Early Crest mám několik let, velmi raná, nevím přesně, ale určitě 14 dní před Favoritou Morettini, chuťově mě nezklamala. Květy většinou tvoří na konci letorostů a z báze pupeny neraší, což vede k vyholování větví. Ale to je možná způsobeno malým prostorem, který jsem byl schopen jí poskytnout. V době, kdy ostatní odrůdy mají zelené a tvrdé plody, je Early Crest zralá. Kouká mi nad plotem a když mně poprvé zaplodila, mysleli si sousedi, že jsem na stromek přivázal plody z marketu. Petr
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 199.27 (?), 9.6.2015 20:30
Je to mutace odrůdy Springcrest z Itálie, zraje 32 dnů před RH.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pavel_CZ - Stříbrný Zahrádkář (254) - 19.22 (?), 9.6.2015 22:46
Ja pockam az jake budou ohlasy. Navic na netu o ni ani nic neni. Nasel jsem jen Early Maycrest, tak mozna jde o tu samou. Je pravda, ze jednu velmi skorou a pozdni shanim (O' Henry je zhavy kandidat na pozdni).
Znamy ze Spanelska nabizi na odzkouseni skorou a pozdni cling (dozrava podobne jako O' Henry)
Mozna zaexperimentuju...
Z tech skorych vypada dobre i Rich May ale ta tu zatim v prodeji asi neni (podle seznamu ji maji/meli v Lednici)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 13.181 (?), 10.6.2015 16:53
Early Crest mám několik let, velmi raná, nevím přesně, ale určitě 14 dní před Favoritou Morettini, chuťově mě nezklamala. Květy většinou tvoří na konci letorostů a z báze pupeny neraší, což vede k vyholování větví. Ale to je možná způsobeno malým prostorem, který jsem byl schopen jí poskytnout. V době, kdy ostatní odrůdy mají zelené a tvrdé plody, je Early Crest zralá. Kouká mi nad plotem a když mně poprvé zaplodila, mysleli si sousedi, že jsem na stromek přivázal plody z marketu. Petr
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|